Nieuws Antwerpen Vlaanderen investeerde 105 miljoen in haven Antwerpen

Vlaanderen investeerde 105 miljoen in haven Antwerpen

Vlaanderen investeerde 105 miljoen in haven Antwerpen

haven van antwerpenDe Vlaamse overheid heeft verleden jaar 105 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuurwerken voor de haven van Antwerpen. Dat was bijna de helft meer dan het jaar ervoor.

Met de toegezegde investeringsmiddelen werd de aanleg van het sluisplateau en de wegen rond de nieuwe Deurganckdoksluis gefinancierd. Daar werd 25,77 miljoen euro voor uitgetrokken. Voor de bouw van het Amoras-project, de infrastructuur die slib moet verwerken 28,92 miljoen euro uitgetrokken.

Antwerpen kreeg in dit opzicht zowat 30% van de 386,67 miljoen euro die Vlaanderen globaal investeerde in zijn vier havens in Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Oostende. Uit het jaaroverzicht van de Vlaamse Havencommissie blijkt dat dit bedrag ongeveer 10% hoger ligt dan wat de overheid in 2012 en 2013 aan de zeehavens spendeerde. Ook vorig jaar ging het leeuwenaandeel van de investeringen (61,8%) naar de berbetering van maritieme toegang tot de havencomplexen.

Zeebrugge en Gent dienden het verleden jaar met minder overheidsinvesteringen te stellen De 105 miljoen euro hield voor Antwerpen een verhoging in van 41%.

De Vlaamse havens realiseerden in 2013 een overslag van 261 miljoen ton. Dat was 1,7% meer dan het jaar ervoor. Met 190 moljoen ton is dit cijfer voor pakweg 70% op rekening van Antwerpen te schrijven. Zowel Zeebrugge, Gent als Oostende keken verleden jaar trouwens op tegen verliescijfers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.