Nieuws Antwerpen Voetbalploeg van Eurochem uit Antwerpen in Rusland

Voetbalploeg van Eurochem uit Antwerpen in Rusland

Voetbalploeg van Eurochem uit Antwerpen in Rusland

voerbalEen team van de EuroChem-vestiging uit Antwerpen is naar de Zuid-Russische stad Nevinnomyssk gevlogen, voor een internationaal voetbaltornooi tegen tien teams die door andere EuroChem-filialen werden afgevaardigd. Het is de tweede keer dat de Antwerpse voetballers op verplaatsing gaan naar Rusland.

Sport wordt hoog in het vaandel gedragen door de Russische meststoffenproducent EuroChem. Zo nodigde het bedrijf eerder dit jaar al een jeugdteam van ijshockeyclub Antwerp Phantoms uit naar Rusland voor de EuroChem Cup. Nu gooit EuroChem het over een andere boeg en organiseert het bedrijf een vriendschappelijk internationaal bedrijfsvoetbaltornooi waarop teams uit 11 vestigingen worden uitgenodigd. Een team van EuroChem Antwerpen zal er de eer van Antwerpen, in 2013 nog Europese Sporthoofdstad, gaan verdedigen. “We nemen het in Nevinnomyssk op tegen ploegen uit Litouwen en alle uithoeken van Rusland. Alle spelers zijn werknemers bij EuroChem, dus eigenlijk kruisen we de degens met onze collega’s. Hopelijk kunnen we de prestatie van de Rode Duivels op het WK herhalen en winst pakken tegen de Russische teams!”, lacht Philip Verheyen, Head of Operations bij de Antwerpse vestiging en begeleider van het team.

Na de openings- en lotingsreceptie op gaan de wedstrijden meteen van start. Er wordt zaalvoetbal gespeeld. Op vrijdag komen we te weten wie van de deelnemende EuroChem-vestigingen het sterkste voetbalteam in huis heeft.

Er staat niet enkel sport op het programma. De voetballers krijgen de mogelijkheid om een lokale EuroChem-vestiging te bezoeken en er staat een culturele uitstap gepland. “EuroChem is trots op haar roots en toont haar werknemers uit andere landen dan ook graag een stukje van Rusland. Zo maken we kennis met de cultuur van ons moederbedrijf”, geeft Filip Dejongh, algemeen directeur van EuroChem Antwerpen, nog mee.

EuroChem Antwerpen is met haar 350 werknemers één van de belangrijkste Europese productiesites van meststoffen binnen de internationale EuroChem-groep. Deze groep behoort tot de tien grootste producenten ter wereld en is tevens de grootste mestoffenproducent van Rusland.

De divisie in Antwerpen startte oorspronkelijk in 1964 onder de vleugels van BASF, tot ze op 1 april 2012 door de EuroChem-groep werd overgenomen. De focus op verticale integratie op wereldniveau maakt dat EuroChem op langere termijn streeft naar meer toegevoegde waarde over het volledige productieproces, van het ontginnen van de basisgrondstoffen, over de ontwikkeling en productie van de meststoffen, tot de levering aan de finale klant.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.