Nieuws Antwerpen Wat goed is voor Alain Indria…

Wat goed is voor Alain Indria…

Wat goed is voor Alain Indria…

Alain Indria heeft de voorbije decennia van zijn gezondheidswinkel Lombardia aan de Lombardenvest 78 in Antwerpen een place to be gemaakt die tot over de landsgrenzen bekend is.

Zijn moeder Odette Buss opende in 1972 Lombardia, toen wellicht de eerste dieetwinkel van het land. Odette en Alain zagen alle hypes en trends passeren: van Montignac tot Atkins, van caloriearm dieet tot de superfoods. Die kennis en ervaring voel je en proef je als je gaat eten in Lombardia en vind je terug in de producten die het familiebedrijf verkoopt.

De vroegere professionele surfer eet en kookt graag, maar ook voor een ex-atleet is het fornuis een gevaarlijke plek om op gewicht te blijven.
“Nooit heb ik me beter gevoeld dan toen ik nog professioneel surfte”, zegt Alain Indria. “Uiteraard was ik wel dertig jaar jonger, maar een getraind lichaam geeft je heel veel terug. Energie, maar ook helderheid in je hoofd en een tophumeur. Als vijftiger vond ik dat ik iets aan mijn gewicht moest doen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin. Ik wil binnen tien en twintig jaar ook nog fit en actief zijn. Daarom ben ik terug beginnen lopen. De eerste keer was dat zwaar afzien, ik ben geen vijftig meter ver geraakt. Sport en beweging zijn voor mij persoonlijk belangrijk, maar als je kilo’s wil kwijtspelen begint dat wel in de keuken.”

Voor Alain Indria is diëten geen verhaal van verboden en verplichte voedingsstoffen en caloriëen tellen, maar het vinden van een evenwicht met voldoende groenten en fruit.
Diëten werken meestal maar tijdelijk. “Eigenlijk moet je een knopje in je hoofd omdraaien en je levensstijl duurzaam veranderen”, zegt Indria.
Een belangrijke sleutel tot succesvol gewichtsverlies is het verzadigingsgevoel. En het lichaam moet afkicken van het verlangen naar suiker.
Om zijn conditie te verbeteren, maakte Alain Indria voor zichzelf een vezelrijke ‘health drink’, SkinnyLove waarover hij trouwens een filmpje op YouTube heeft gezet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.