Nieuws Antwerpen Waterland wordt partner van Aminolabs

Waterland wordt partner van Aminolabs

Waterland wordt partner van Aminolabs

rogerDe Antwerpse investeringsmaatschappij Waterland engageert zich in Aminolabs. Het Hasseltse bedrijf ontwikkelt en produceert voornamelijk voedingsssupplementen.

Aminolabs
werd in 1993 als Eurofood Belgium opgezet door Roger Anné. Die zal zijn bedrijf overigens als CEO naar een volgende groeifase leiden. Hoeveel procent van de aandelen Roger Anné nog zelf in handen heeft is overigens niet vrijgegeven. Aminolabs blijft in dit opzicht inzetten op het leveren van producten van de hoogste kwaliteit, op basis van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling (R&D) op maat van de klant. Aminolabs zal zijn productaanbod verder uitbreiden, om zo een ‘one stop shop’ op wereldschaal te worden voor sportvoeding en gezondheidssupplementen. Het Limburgse bedrijf tekent vandaag voor een omzet van zowat 45 miljoen euro.

“Het aantrekken van Waterland als partner is een logische stap voor ons,” stelt Roger Anné. “Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, om een wereldspeler te worden in sportvoeding en gezondheidssupplementen, waar te maken. Onze groei zal gerealiseerd worden door zowel organische groei als selectieve overnames. Waterland’s ervaring en netwerk in de sector via investeringen in zowel de gezondheidszorg als fitnessketens in verschillende Europese landen zal zeer waardevol zijn tijdens de uitvoering van onze groeistrategie”.

“Wij zijn zeer enthousiast om onze krachten te bundelen met Roger en zijn team. Voor Waterland past de investering in Aminolabs perfect in onze strategie om te investeren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen die de ambitie hebben om een leidende positie te verwerven in hun sector”, aldus Cedric Van Cauwenberghe, Partner Waterland Private Equity Investments.

Het fusie- en overnamehuis SDM-Valorum begeleidde de verkoper tijdens dit proces.

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het
realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde
marktexpertise stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van
overnames versneld te groeien. Waterland fungeert als actieve aandeelhouder in zijn deelnemingen. Waterland heeft tijdens de afgelopen jaren geïnvesteerd in 57 platformbedrijven en heeft daarnaast 250 overnames uitgevoerd om deze platformbedrijven uit te breiden. De groep en beheert momenteel een vermogen van € 4 miljard.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.