Nieuws Antwerpen ZNU verhoogt marktaandeel

ZNU verhoogt marktaandeel

ZNU verhoogt marktaandeel

boekDe Zuidnederlandse Uitgeverij (ZNU) heeft een goed boekjaar 2014 achter de rug. In een omgeving waarin de ontlezing steeds pijnlijker wordt is het bedrijf uit Aartselaar erin geslaagd om zijn marktaandeel gevoelig te verhogen. Een en ander heeft dan wél te maken met de recente overname van de boekenketen Club.

De ZNU werd afgevlagd op een omzetcijfer van 285 miljoen euro.  Dat blijkt uit de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het jaar ervoor was dit “maar” 223 miljoen euro. Het grootste part van die omzetstijging was toe te schrijven aan de inbreng van de keten Club die met zijn pakweg 30 winkels best aardig presteerde. Club werd enkele tijd terug overgenomen door de Standaard Boekhandel. Met een bedrijfsresultaat van 12 miljoen euro en een geconsolideerd resultaat van 9 miljoen euro kon ZNU best tevreden zijn.

In de komende maanden zal het er vooral om te doen zijn om zoveel mogelijk synergie te realiseren tussen de onderscheiden dochterondernemingen van de groep. Vooral dan tussen De Standaard Boekhandel en Club. Dit neemt niet weg dat de mogelijkheden terzake toch niet onbeperkt zijn. Club is nu eenmaal vooral gevestigd in het franstalige landsgedeelte terwijl De Standaard Boekhandel vanzelfsprekend vooral in Vlaanderen actief is.

ZNU wordt als bedrijf aangestuurd door Jan Vander Velden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.