Nieuws Kempen 50 jaar Garage De Laak en 20 jaar in Geel

50 jaar Garage De Laak en 20 jaar in Geel

50 jaar Garage De Laak en 20 jaar in Geel

garage de laak2016 is een bijzonder jaar voor MAN Garage De Laak in Geel. Het familiebedrijf, met de 2de generatie die momenteel de leiding heeft, bestaat 50 jaar en precies 20 jaar geleden maakte de onderneming de verhuizing van Veerle-Laakdal naar Geel. Ter gelegenheid van die dubbele verjaardag gooien ze in april de deuren van het bedrijf nog eens open en dat is ook al 20 jaar geleden.

Garage De Laak verkoopt nieuwe MAN-vrachtwagens en voert onderhoud en herstellingen uit aan vrachtwagens en trailers. “We zijn actief in de provincies Antwerpen, Limburg, een deel van Vlaams-Brabant en in het Luikse”, vertelt afgevaardigd bestuurder Sonja Vos, die het bedrijf aanstuurt met haar zus Hilde en broer Roger. Hun ouders richtten in 1966 de garage op, die toen werd ondergebracht in een loods van de familieboerderij in Veerle.

2de vestiging
Naast Geel opende de onderneming in 2011 een bijkomende vestiging in Luik: De Laak Liège, die 2 jaar geleden zijn intrek nam in een nieuwbouw. “Dat was een opportuniteit vanuit het merk. We startten toen een volledig nieuwe concessie, van nul af”, aldus Sonja Vos.

De klanten van Garage De Laak situeren zich vooral in de bouw- en transportsector. Een belangrijk deel van het cliënteel bestaat uit kleine zelfstandigen, zoals dakwerkers. “We hebben een zeer trouw cliënteel”, benadrukt de afgevaardigd bestuurder.

Momenteel bestaat het gamma MAN-vrachtwagens uit +7,5 ton, maar daar komt verandering in. “In 2017 komen we in België met lichtere vrachtwagens vanaf 3,5 ton. Die worden dit najaar op de beurs in Hannover voorgesteld”, weet Sonja Vos. “Hier verwachten we veel van want dat ontbrak tot dusver in ons gamma.”

Bij Garage De Laak in Geel werken 35 mensen, in Luik zijn er dat een 15-tal. De opendeurdag ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan vindt plaats op zondag 17 april.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer