AJ Desserts komt met lactosevrije rijstpap op de markt Foto: AF

AJ Desserts komt met lactosevrije rijstpap op de markt

AJ Desserts bouwde al een ijzersterke reputatie op met hun verse ambachtelijke rijstpap, chocomousse, tiramisu en speculaasmousse en nu komt de onderneming uit Merksplas met een nieuw concept op de proppen. Vanaf begin volgend jaar start AJ Desserts ook met lactosevrije rijstpap.

AJ Desserts gaat een nieuwe uitdaging aan met de lancering van lactosevrije rijstpap. “Na de verhuis naar ons gloednieuwe pand aan de Veldenbergstraat was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, verklappen zaakvoerders Jo Adriaenssens en Guy Schrauwen. “Aangezien we nu op onze nieuwe locatie meer ruimte hebben, kunnen we verder uitbreiden en nieuwe ideeën uitwerken. We kregen dikwijls de vraag naar lactosevrije producten. We zijn hiermee aan de slag gegaan en na meer dan een half jaar intensief onderzoek en testen staat het recept helemaal op punt. Ook het ontwerp van onze verpakking is klaar. Naast de rode (gesuikerde) en blauwe (ongesuikerde) potjes zullen nu ook groene potjes gaan staan.”

Lees ook: AJ Desserts groeit fors en verhuist naar bedrijvenpark

AJ Desserts heeft voor de ontwikkeling van de lactosevrije rijstpap ook een testpanel samengesteld. “Nu ons recept klaar is, hebben we dit aan een 50-tal proefpersonen met een lactose-intolerantie laten proeven", vult Guy Schrauwen aan. "We hebben deze testpersonen gevonden via sociale media en zij waren enorm verrast hoe lekker dit nieuwe product is en vooral blij dat er meer van deze producten op de markt komen. Bij onze lactosevrije rijstpap hebben we zeker niet ingeboet aan kwaliteit. Het hele proces om de lactose uit de melk te halen, gebeurt volledig intern zodat we nog steeds met de kwaliteitsvolle melk kunnen blijven werken.”

Lees ook: Out Of Office met Guy Schrauwen

Vanaf begin volgend jaar zal de lactosevrije rijstpap te verkrijgen zijn bij Carrefour, Delhaize, Spar en een 7-tal filialen van Albert Heijn.

http://www.verserijstpap.be