Belgische start-up voert voor het eerst uit naar Nederland

HOOGSTRATEN - SDS Food heeft vorige week een eerste lading van bijna anderhalve ton verse gevulde pasta uitgevoerd naar Nederland. "Dit is het begin van onze exportstrategie waarbij we tegen 2025 in zeven landen actief zijn", voorspelt Joke Sips, mede-oprichter van SDS Food.

De eerste lading naar het buitenland is bestemd voor de internationaal actieve maaltijdboxleverancier Marley Spoon in Nieuwegein en aan de verkoop ging een jaar van gesprekken vooraf. "Het is een mijlpaal voor ons jonge bedrijf, dat in de zomer van 2021 startte", zegt Joke Sips.

Zeven landen

SDS Food produceert een assortiment biologische en plantaardige gevulde pasta's onder het merk Fabrizio & Friends. Het bedrijf wil tegen 2025 uitvoeren naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Zwitserland. "Deze landen kiezen we bewust vanwege de bereikbaarheid, het belang en het marktaandeel van biologische en plantaardige voeding. We ontwikkelen smaakvolle en gezonde vegetarische en plantaardige producten waarbij we ons graag uitleven in de keuken, maar niet ten koste van de planeet."

Ravioli

Naast gevulde pasta's worden in de keuken ook al vegan kaasalternatieven en vegan kaaskroketten bereid, maar voorlopig reist enkel de pasta naar het buitenland. "De pasta die we vorige week uitleverden, is een ravioli, gevuld met spinazie en ricotta. Met deze pasta ontwikkelde Marley Spoon verschillende recepten waarmee de consumenten een volledig recept thuis kunnen bereiden."

Certificaat

SDS Food behaalde vorige week ook het IFS Global Markets Food certificaat. Dat is een internationaal erkende certificering binnen de voedingsindustrie die een standaard oplegt op het gebied van voedselveiligheid.