Nieuws Kempen Chef Dirk Wittebrood ruilt Kasterlee voor Turnhout

Chef Dirk Wittebrood ruilt Kasterlee voor Turnhout

Chef Dirk Wittebrood ruilt Kasterlee voor Turnhout

Dit jaar opende Dirk Wittebrood, één van de Mastercooks of Belgium, de bistro Pique-Nique. Na vele jaren als chef liet hij De Watermolen in Kasterlee achter zich om op 52-jarige leeftijd zijn eigen zaak te openen in het hartje van Turnhout. Pique-Nique ligt op de gerenoveerde LeBon-site.

“Het was tijd voor iets nieuws.” zegt Dirk. “Na vele jaren in de klassieke Franse keuken te werken, had ik zin in iets anders. Ik ben kok geworden omdat ik vroeger als kleine jongen samen met mijn grootmoeder in de keuken stond. Zij was een warme vrouw die graag at en die voor gezelligheid zorgde. Het is die gemoedelijke sfeer die ik wil meegeven in Pique-Nique.”

Met veel enthousiasme vertelt Dirk: “Pique-Nique kan je het beste omschrijven als een bistro in Mediteraanse boho-stijl met Parijse charme. Hier kan je eenvoudig lekker eten en drinken omringd door liefde, planten en Franse chansons. Wees niet gehaast en heb geen zorgen. Zet je neer en geniet met al je zintuigen.”

De basis van Dirks keuken blijft ongewijzigd. Nog steeds werkt hij met verse en lokale producten. Maar in plaats van een klassiek lunch/dinner, kan je nu doorlopend binnenspringen van 10 tot 19u. Je kan er beginnen met één van de verschillende ontbijtmogelijkheden. Daarna zijn er brunch/lunch-gerechtjes zoals bagels of hartige wafels met spek. Na de middag kan je bij hem terecht voor een dessertje of een glaasje wijn met een borrelhapje of Pique-Nique-plank.

Elke zaterdagavond organiseren ze hun Soirée Secrète. Dan blijven hun deuren tot ‘s avonds laat open en kan je genieten van een uitzonderlijk keuzemenu met lekkere wijnen. Pique-Nique van Dirk Wittebrood is zonder meer een uniek concept in het hartje van Turnhout.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.