Nieuws Kempen De drie vestigingen van Groep Van Houdt gaan over in zorgende handen van Groep Rutten

De drie vestigingen van Groep Van Houdt gaan over in zorgende handen van Groep Rutten

De drie vestigingen van Groep Van Houdt gaan over in zorgende handen van Groep Rutten

Volvo-familie Rutten is neergestreken in de Antwerpse Kempen. Met de overname van de drie vestigingen van Groep Van Houdt verstevigt het zijn positie in het autolandschap. “Wij willen een open, warm maar ook toekomstgericht familiebedrijf zijn, waarbij we de klantenverwachting elke dag weer opnieuw trachten te overtreffen”, zegt Kevin Van Ryckeghem, Managing Director bij Groep Rutten.

Groep Rutten bestaat in 2023 50 jaar. Nu ook de derde generatie Rutten klaargestoomd is om het bedrijf te runnen en naar een hoger niveau te tillen is het tijd om de stap te zetten van twee naar vijf vestigingen. “De automobielsector is in een ongekend snel tempo aan het veranderen en dat vereist natuurlijk een voortdurend aanpassingsvermogen van de bedrijfsvoering”, zegt Van Ryckeghem. “Met de huidige ontwikkelingen is het belangrijk om volume te hebben op de automarkt. Fusies en overnames zijn hier het logische gevolg van. Ook wij hebben gekozen om volop te investeren in de toekomst en te kiezen voor schaalvergroting.”

Overname Groep Van Houdt

Groep Rutten ziet enorm veel potentieel in de Antwerpse Kempen door de oppervlakte en aantal kmo’s die er gevestigd zijn. Groep Van Houdt heeft een sterke positie uitgebouwd in deze regio. “Door de overname van Groep Van Houdt zijn er nu in totaal vijf vestigingen met de naam Rutten op de voorgevel, verspreid over drie provincies”, vertelt Van Ryckeghem. “Met een eigen carrosserie, service punten van Polestar en Lynk&Co, en heel wat nieuwe projecten in het vooruitzicht spreken we niet meer over garage Rutten, maar over Groep Rutten.”

Groep Van Houdt en Groep Rutten zijn complementair op vele vlakken. “Groep Van Houdt is bijvoorbeeld sterk op digitaal vlak”, zegt Van Ryckeghem. “De sterkte van Groep Rutten ligt in customer service. Als meervoudig winnaar van de Customer Satisfaction Awards en winnaar van verschillende technische wedstrijden op nationaal en internationaal niveau willen we onze kennis en ervaring nu ook overbrengen naar de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout. Uiteraard heeft dit tijd nodig, maar het traject is in gang gezet!”

Focus op customer service

Ook na de overname van Groep Van Houdt blijft Groep Rutten inzetten op een goede customer service. “Wij willen de komende jaren de focus blijven leggen op een next level customer service”, vertelt Van Ryckeghem. “Dit is de enige manier om het verschil te kunnen blijven maken voor onze klanten. En dit natuurlijk zonder onze eigen authenticiteit en familiale karakter te verliezen. Onze visie en missie is dan ook eenduidig en in lijn met ons merk: het leven van klanten gemakkelijker maken op een duurzame en verantwoorde manier.”

“Wij willen een open, warm maar ook toekomstgericht familiebedrijf zijn, waarbij we de klantenverwachting elke dag weer opnieuw trachten te overtreffen. Ons uiteindelijke doel is om elke klant met een glimlach op het gezicht te laten vertrekken.”

Officiële concessiehouder met vestigingen in Geel, Herentals, Turnhout, Diest en Hechtel-Eksel.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.