Nieuws Kempen Derde projectoproep Stichting Lokaal Fonds Dessel

Derde projectoproep Stichting Lokaal Fonds Dessel

Derde projectoproep Stichting Lokaal Fonds Dessel

Stichting Lokaal Fonds lanceert de derde projectoproep in Dessel, specifiek gericht naar Desselse verenigingen. “We weten dat de verenigingen veel geleden hebben onder al die maanden met afstandsmaatregelen”, vertellen Stijn Vanherck, voorzitter van de Raad van Bestuur en Ellen Broeckx, voorzitter van het Uitvoerend Comité Dessel. “Hopelijk is het einde van de coronacrisis stilaan in zicht en kunnen de verenigingen hun werking terug volledig opstarten. Met het Lokaal Fonds willen we hen een hart onder de riem te steken en terug op weg helpen naar een bloeiende werking.”

“We willen niet gewoon geld geven om de kas van de verenigingen aan te vullen, maar we vragen aan de verenigingen om een project te bedenken dat het sociale leven in Dessel terug op gang kan trekken”, vertellen Stijn en Ellen. “We kijken er al naar uit om de originele projectaanvragen te lezen!”

De projecten zullen getoetst worden aan een aantal criteria, die bekendgemaakt zijn in de oproeptekst. De projecten die geselecteerd worden, krijgen steun voor maximum 70% van de bewezen kosten, met een bovengrens van 5.000 euro per project. Een aanvraag indienen kan tot 16 september.

Het Lokaal Fonds werd opgericht in 2016 om lokale meerwaardeprojecten binnen Dessel en Mol te ondersteunen. Het Lokaal Fonds is één van de voorwaarden voor het bergingsproject voor laag- en middelactief radioactief afval in Dessel, dat momenteel in volle voorbereiding is. Sinds 2018 werden al verschillende projectoproepen gelanceerd in Dessel en in Mol, en kregen al tientallen lokale verenigingen en individuen steun toegekend voor bepaalde projecten. Alle informatie kan je terugvinden op www.lokaalfonds.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer