Nieuws Kempen Eerste internationale Summer School Thomas More is succes

Eerste internationale Summer School Thomas More is succes

Eerste internationale Summer School Thomas More is succes

Op haar allereerste internationale Summer School mocht de Thomas Morehogeschool in Geel deelnemers uit alle hoeken van de wereld ontvangen. Oorspronkelijk zouden er 40 studenten deelnemen aan de eerste Summer School van Thomas More, maar door de coronabeperkingen startte men op 6 september met 19 studenten en 7 docenten. Een bont gezelschap boog zich twee weken lang over het vraagstuk hoe men de drempels in de kleinhandel voor mensen met een beperking zou kunnen verlagen.

‘Lowering barriers voor minority groups in retail’, zo luidde het thema. Op donderdag 16 september stellen de deelnemers hun oplossingen voor in aanwezigheid van de opdrachtgevers Colruyt en MPI Oosterlo en enkele eindgebruikers.

“In de Summer School streven we ernaar om de 21st century skills te trainen’” zegt begeleider en Thomas More-docent Mark Clerx. “Denk aan projectmatig werken met bijzondere aandacht voor innovatie en creativiteit, procesmatig werken aan intercultureel bewustzijn, multidisciplinair teamwerk in het Engels, leren ondernemen. Al deze skills komen aan bod in de sociale problematiek die de deelnemers voorgeschoteld kregen.”

Deze eerste editie van de Summer School was een succes ondanks de door de pandemie bemoeilijkte aanloop. “We hadden studenten uit 9 landen”, zegt Marc Clerx, “Uit Ecuador, Ethiopië, Spanje, Duitsland, Oekraïne, Hongarije, Noorwegen, Zimbabwe en België en collega’s uit eigen land en Israël, Oekraïne, Rusland, Duitsland en Kosovo. De studenten werden via diverse invalshoeken ondergedompeld in de problematiek, maar de ontmoeting met de mensen van MPI Oosterlo zelf was toch het meest beklijvend.”

De oplossingen die de deelnemers bedacht hebben, zijn vaak heel verrassend. “Dat heeft zeker te maken met het feit dat er een mooie kruisbestuiving van disciplines was”, zegt Marc Clerx. “We hadden studenten en docenten uit de diverse studierichtingen: business,  IT en sociaal werk, maar ook mechatronics, mechanical engineering enzovoort. Deze combinaties bleken vaak heel vruchtbaar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer