Nieuws Kempen Entusia kan met 150.000 euro steun internationaal gaan

Entusia kan met 150.000 euro steun internationaal gaan

Entusia kan met 150.000 euro steun internationaal gaan

VOSSELAAR – Entusia, dat herbruikbaar ondergoed maakt voor mensen met urineverlies, gaat flink groeien. Omdat het bedrijf met zijn producten flink wat CO2-uitstoot kan verhinderen en tonnen synthetisch materiaal van de afvalberg weghoudt; ontvangt het bedrijf nu meer dan 150.000 euro aan financiële steun van verschillende Belgische en Nederlandse instanties. Zaakvoerder Hans Versmissen wil met deze subsidies het team uitbreiden, extra producten op de markt brengen en internationaal gaan.

De Kempense start-up, met ook een zetel in Gent, is drie jaar geleden opgericht. Entusia maakt stijlvol ondergoed voor mannen en vrouwen met urineverlies. “Het is de bedoeling is om deze mensen hun zelfvertrouwen te stimuleren en hun waardigheid te laten behouden. Vooral mannen hebben het mentaal soms moeilijk met urineverlies”, vertelt zaakvoerder Hans Versmissen (35). “Daarnaast hebben we een positieve impact op het milieu omdat ons ondergoed minstens 60 keer uitwasbaar is. We bieden een alternatief voor synthetische wegwerpproducten zoals incontinentieluiers, inlegkruisjes of verbanden. Hierdoor zorgen we niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar ook voor een pak minder afval.”

Milieu-impact vergroten

Entusia besloot dit milieuaspect verder te onderzoeken en te bekijken hoe dit in de toekomst nog beter kan. “We willen hier extra op focussen bij onze productontwikkeling. Daarom gingen we aankloppen bij enkele Nederlandse en Belgische instanties voor financiële steun. Dat zij meteen in ons verhaal geloven, geeft ons natuurlijk een enorme boost!”, zegt Versmissen.

Entusia diende onder andere een subsidiedossier in bij OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij) en Vlaanderen Circulair en werd geselecteerd. Ook SE’nSE Fund, een Belgische organisatie die innovatieve bedrijven met een positieve impact op het milieu stimuleert, zag het potentieel van Entusia en bood hen een converteerbare lening aan. Ten slotte sprong ook het Nederlandse acceleratorprogramma Climate-KiC mee op de kar.

150.000 euro subsidies

In totaal ontvangt Entusia zo meer dan 150.000 euro steun. “Met die subsidies willen we het team uitbreiden van 2 naar 4 mensen en extra inzetten op marketing. We willen tegen eind 2021 ook nieuwe producten ontwikkelen. Zo zullen we ondergoed op de markt brengen, specifiek voor licht urineverlies tijdens het sporten en ook herbruikbare menstruatieproducten. Op vraag van verscheidene klanten komen we eind februari 2020 bovendien al met een nieuwe XXL maat (taille 50-52) voor vrouwen. Deze is nu volop in productie.”

Internationaal

Op dit moment is Entusia actief in België en Nederland, maar het bedrijf wil uitbreiden naar andere landen. “Onlangs hebben we een deal met Duitsland en Hongarije afgesloten”, geeft Hans Versmissen mee. “Om verder te kunnen schalen gaan we dit jaar geld ophalen bij investeerders met kennis binnen de sector. Dat deze instanties alvast geloven in ons verhaal, maakt de zoektocht naar smart money mogelijk iets makkelijker.”

De producten van Entusia zijn te vinden bij de apotheker, bij de mutualiteitswinkel of op www.entusia.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.