Nieuws Kempen Faillissementsverzekering uitbreiden naar zelfstandigen in moeilijkheden

Faillissementsverzekering uitbreiden naar zelfstandigen in moeilijkheden

Faillissementsverzekering uitbreiden naar zelfstandigen in moeilijkheden

faillissementsverzekeringIn tegenstelling tot werknemers kunnen zelfstandigen in moeilijkheden niet terugvallen op een uitgebreid systeem van sociale zekerheid. Vandaag bestaat een faillissementsverzekering, maar die geldt enkel in een beperkt aantal gevallen, zoals faillissement, collectieve schuldenregeling of brand en vernieling. Uit cijfers blijkt dat maar 1 op 12 gefailleerde zelfstandigen effectief van de faillissementsverzekering gebruik maakt of kan maken. Unizo pleit al langer voor de omvorming van de faillissementsverzekering naar een overbruggingsverzekering.

Zo is er een opvangnet voor alle zelfstandigen die hun activiteiten gedwongen moeten stopzetten, inclusief omwille van economische redenen. Dat voorstel staat nu in het regeerakkoord. Volgens Unizo komt het er nu op aan om hier snel werk van te maken. In elk geval pleit Unizo voor een administratief eenvoudige procedure en een automatische toekenning. Unizo pleit er ook voor om de maatregel meer bekend te maken bij zelfstandigen. De curator speelt volgens de ondernemersorganisatie hierin een belangrijke rol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer