Nieuws Kempen Geelse centrumhandelaars krijgen mini-portret aan voorgevel

Geelse centrumhandelaars krijgen mini-portret aan voorgevel

Geelse centrumhandelaars krijgen mini-portret aan voorgevel

GEEL – Vorige week maakte de Britse artieste Helen Bur mini-portretten van 18 verschillende Geelse handelaars in het kernwinkelgebied van Geel. De actie kadert in het Efro-project ‘Straat in het Vizier’. Met de portretten wil de stad de drie delen van het kernwinkelgebied (Nieuwstraat, Markt en Pas) met elkaar verbinden.

Artieste Helen Bur maakt gewoonlijk portretten van voorbijgangers. De personen die ze afbeeldt, zijn altijd in beweging. Zo creëert ze meer dynamiek dan bij een statisch portret. Op vraag van de stad ging de kunstenaar deze keer het gesprek aan met handelaars, om hen vervolgens te fotograferen en waarheidsgetrouw te portretteren op een stukje gevel. Dit geeft de 18 centrumzaken aan de buitenkant een heel persoonlijke toets. Centrumbezoekers krijgen zo ook letterlijk een beeld van de persoon achter de handelszaak. In die zin sluit dit project ook aan bij de actie ‘Koop om den Hoek’ vanuit Geel Centrum.

Project ‘Straat in het Vizier’

Met het Efro-project ‘Straat in het Vizier’ (SIHV) wil Geel het kernwinkelgebied opnieuw een duidelijke identiteit aanmeten. Voor de muurschilderingen en kleine portretten werkt de stad samen met All About Things (bekend van The Crystal Ship in Oostende). Andere acties binnen SIHV zijn de bekabeling van de winkelstraten om decoratie en eindejaarsverlichting aan te hangen, een signalisatieproject zodat bezoekers vlot hun weg vinden vanaf de centrumparkings naar de winkelstraten en een acquisitietraject om nieuwe handelaars aan te trekken.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer