Nieuws Kempen Geelse snoepwinkel ’t Zoetje 2.0 herrijst

Geelse snoepwinkel ’t Zoetje 2.0 herrijst

Geelse snoepwinkel ’t Zoetje 2.0 herrijst

“Als het kriebelt, moet je ondernemen”, zegt Kim Macquoi van ’t Zoetje lachend. Samen met haar tienerdochters heeft ze haar vroegere snoepwinkel nieuw leven ingeblazen. De afgelopen eindejaarsperiode toonde aan dat ook haar klanten de weg weer snel terugvinden.

’t Zoetje 2.0 is een online snoepwinkel waar je leuke verrassingspakketjes kan bestellen. “Iedereen eet graag snoepjes, en je kan er anderen blij mee maken. We hebben mooie pakketjes, doosjes en snoeptaarten in creatieve vormen.” Tijdens de feestperiode mochten Kim en haar dochters ongeveer 150 pakketen klaarmaken. Nu werken ze ideeën uit voor Valentijn. “Het is leuk om te zien dat oude klanten en ook bedrijven vlot de weg terugvinden naar ’t Zoetje.

Gezinsonderneming

“Het idee is ontstaan in de strenge lockdown van vorig voorjaar. Ik miste mijn vriendinnen, en bezorgde hen zelfgemaakte snoeppakketjes.” De dochters van Kim vonden het ideale gelegenheid om er meer mee te doen. “An-Sophie had voor een schoolproject al een website opgezet. Zowel zij als Fleur zijn de drijvende kracht achter het idee.”

“Het is veel meer dan winkeltje spelen. Als ondernemer moet het kostenplaatje kloppen, en heb je de strenge regels rond voeding te volgen. Alles staat in een aparte ruimte in luchtledige boxen. Die investering moet je gewoon doen.” An-Sophie zit in haar 6e jaar humane wetenschappen, maar ontpopt zich als een echte ondernemer. “Zij is de stuwende kracht achter ’t Zoetje. Deze week lanceerde ze nog een DIY-video van een zelfbouwpakket, dat we ook aanbieden. Hiermee kunnen klanten zelf een mooie snoeptaart in elkaar steken.”

Petite-Souris

Ondernemerschap geef je vaak aan de keukentafel mee, zo ook bij de familie Macquoi. “Ik leerde veel uit de traiteurszaak van mijn ouders. Mijn papa combineerde zijn werk als kok met een job in het onderwijs, net als ik nu. Als je iets wil, ga je dat niet bereiken vanuit de zetel.

Kim Macquoi baatte in Geel 13 jaar lang 2 winkels uit: Petite-Souris, een baby- en kinderspeciaalzaak, en snoep- en chocoladewinkel ’t Zoetje. In 2016 zette ze de stap naar het onderwijs. Voor ’t Zoetje is alles net als vroeger precies en correct georganiseerd. “Avondenlang zijn we bezig met dingen uit te proberen. Maar als je een pakketje gaat afleveren, en je ziet de smile van mensen als ze de deur opendoen, da’s onbetaalbaar.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.