Nieuws Kempen Kempen Campings: “Hopelijk spelen we lente en zomer niet kwijt.”

Kempen Campings: “Hopelijk spelen we lente en zomer niet kwijt.”

Kempen Campings: “Hopelijk spelen we lente en zomer niet kwijt.”

De Kempense campinguitbaters trekken, in tegenstelling tot hun de grootste sectorfederatie Recread, niet naar de Raad van State om een snelle heropening af te dwingen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Recread trekt naar de Raad van State om af te dwingen dat campings dezelfde voorwaarden opgelegd krijgen als hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Kempen Campings, de organisatie die de Kempense campinguitbaters verenigt, zegt de eis van Recread wel te steunen. “Het is niet logisch dat een vakantiewoning wel open mag, en een soortgelijke woning op een camping niet,” zegt voorzitter Kris Quaghebeur. “Maar we hebben regelmatig overleg met de overheden van ons land, en willen alle lijnen openhouden.”

De wintermaanden zijn altijd een rustige periode op campings volgens Quaghebeur. “We hopen vooral dat we de lente en de zomer niet kwijtspelen. We kunnen beter nu nog de broeksriem wat aanhalen en hopen dat de situatie snel keert.”

“In deze periode van het jaar moeten we het hebben van de jaarkampeerders,” zegt Bart Verheyen, directeur van De Lilse Bergen. “Onze sanitaire blokken zijn toch sowieso gesloten.”

Op camping Zilvermeer mogen de kampeerders met jaarplaatsen er nog verblijven, mits ze volledig zelfvoorzienend zijn en  eigen sanitair hebben.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.