Nieuws Kempen Kempische ondernemer zoekt steun voor kerstfeest Pepinster

Kempische ondernemer zoekt steun voor kerstfeest Pepinster

Foto: LinkedIn

Kempische ondernemer zoekt steun voor kerstfeest Pepinster

Bernard Verloy van Verloy Metaalwerken uit Beerse zet al sinds afgelopen zomer zijn schouders onder het hulpprogramma in de Vesder Vallei, in de dorpen Goffontaine en Pepinster. Die Waalse regio werd toen getroffen door zware overstromingen, met onnoemelijk menselijk leed en een enorme ravage tot gevolg. Als lid van het vrijwilligersteam ‘Helpende Handen Wallonië’ doet Verloy nu een oproep naar ondernemers. De groep wil de kinderen uit de regio een kerstfeest met mooie geschenken aanbieden, en hiervoor is alle hulp welkom.

 

“Tijdens het opruimen van weggespoeld materiaal kom je vele persoonlijke spullen van inwoners tegen, zoals kleding, knuffels, speelgoed en foto’s”, getuigt Bernard Verloy. “Deze schrijnende toestanden maken het als hulpverlener, maar ook als mens enorm confronterend. De warme ontvangst van de getroffen dorpelingen maakt onze actie nog net iets persoonlijker. Maar al bij al zijn er veel schrijnende verhalen en is het uitzicht tot nu toe hopeloos.” Verloy was als speleoloog voor de overstromingen al vertrouwd met de dorpen.

Weekend na weekend gaat het team van vrijwilligers ter plaatse om de handen uit de mouwen te steken om hoogdringende zaken voor de winter klaar te krijgen. “Intussen hebben we een hechte band opgebouwd met de dorpelingen, en ook met andere vrijwilligers uit Bree. Samen met hen maak ik deel uit van de groep Helpende Handen Wallonië.”

Met de eindejaarsperiode die stilaan in het vooruitzicht komt, willen de vrijwilligers iets extra doen. “Ouders en volwassene werden zo goed als mogelijk geholpen met de ruiming en de renovatiewerken, maar voor kinderen werd nog niets concreets gedaan. Op 18 december willen we een kerstfeest organiseren, waarbij we voor elk kind een geschenk ter waarde van 25 euro willen geven.”

Hiervoor doet Verloy een beroep op zijn netwerk. “In eerste instantie zijn we op zoek naar nieuw speelgoed of een financiële gift om dit speelgoed aan te kunnen kopen. Met de winter voor de deur staan deze mensen nog voor zware problemen, zij hebben de komende tijd nog veel hulp en ondersteuning nodig. Wij willen de getroffen gezinnen hierbij zoveel mogelijk helpen en ons team vrijwilligers zal er de komende tijd en zolang als nodig voor blijven gaan. Hopelijk kunnen we ons plan voor het kerstevent dankzij steun tot een echt feest maken.”

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2021-11-30 09:28:04

Prachtig & nobel initiatief Bernard, met onze 34 MPI Pumps werknemers willen wij ons kerstgeschenk graag delen... wij staan 34 x 25,-€ met een warm hart af ! Graag een mailtje op rteunissen@mpi-pumps.com

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.