Foto: Tommy Maes

Lionsclub Campinia zamelt 50.000 pampers in voor Huis van het Kind

MOL - De Molse serviceclub Lionsclub Campinia heeft 50.000 pampers ingezameld voor Huis van het Kind BalDeMoRe. Daarmee worden kwetsbare gezinnen uit de regio ondersteund. Voor de symbolische uitreiking organiseerde de groep een babyborrel.

Lionsclub Campinia uit Mol is een groep van dertigers en veertigers die zich inzetten voor het goede doel. Zo hebben ze de afgelopen maanden een inzamelactie van pampers georganiseerd ten voordele van Huis van het Kind BalDeMoRe. “Aanvankelijk hebben we zelf fysiek pampers ingezameld via sociale media, scholen en vrienden, maar die inzameling was vrij beperkt”, zeggen Roel Ven en Kevin Vleminx van Lions Campinia.

“Daarom hebben we een fonds opgericht om geld in te zamelen waar we zelf pampers mee konden aankopen. Ook diverse verenigingen en serviceclubs hebben daar aan meegeholpen. Zo deden onder meer Lionsclub Atomic en Lions Mol-Geel een mooie bijdrage. Daarnaast konden we een groepsaankoop regelen waardoor we aan een voordelige prijs pampers kunnen aankopen. En zo zijn we uiteindelijk op 50.000 pampers uitgekomen. Volgend jaar willen we de actie opnieuw organiseren.”

De officiële uitreiking gebeurde zondagavond tijdens een babyborrel die Lionsclub Campinia organiseerde. Zo werd een cheque met 50.000 pampers overhandigd aan Huis van het Kind.