Nieuws Kempen Modeontwerpster An Buermans lonkt naar Nederland

Modeontwerpster An Buermans lonkt naar Nederland

Modeontwerpster An Buermans lonkt naar Nederland

an buermansIn 2008 won An Buermans (afkomst Loenhout – woonplaats Antwerpen) het VTM-programma De Designers. Zeven jaar later ontwerpt ze twee collecties per jaar en vult ze haar dagen verder als stylist. Ze wil graag een verkooppunt in Nederland en trok daarvoor onlangs naar Amsterdam. “Het is heel moeilijk om door te breken als ontwerpster”, geeft ze toe.

“Door mee te doen aan het programma, heb ik beseft dat kleding ontwerpen datgene is wat mij drijft”, vertelt An. Aanvankelijk maakte ze jaarlijks een collectie en bleef ze dat combineren met een job in de horeca. Sinds ze gevraagd werd om ook styling te doen en daar meer en meer werk in kreeg, zette ze drie jaar geleden de stap naar een volledig zelfstandige activiteit. “Momenteel gaat de meeste tijd naar mijn collectie”, benadrukt ze.

Unieke stukken
Die collectie bestaat een 10-tal stuks per seizoen, die ze niet alleen ontwerpt maar ook zelf produceert. “De unieke limited stuks komen van mijn eigen hand. Ik wil niet opgaan in de massa. Wanneer ik toch werk moet uitbesteden, gebeurt de productie in een Belgisch atelier.”

Om aan de bak te komen, is het alle hens aan dek. “Er kruipt heel veel tijd in en je moet zwaar financieel investeren. In stoffen, shoots, het leggen van contacten. Maar ik ben tevreden met wat ik doe, al blijft het elke dag hard werken. Mijn doel? Elke Belgische vrouw prikkelen. Of misschien gewoon een mooi verkoopcijfers halen zodat het iets minder hard vechten wordt.”

An verkoopt haar kleding via haar webshop www.atelierlocal.be, SCOOP store in Antwerpen en ze wil er graag een extra verkooppunt in Nederland bij. “Dat zou leuk zijn”, zegt ze. “Ik ben pas in Amsterdam geweest om contacten te leggen. Nu even afwachten hoe dat verder zal lopen.”

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag vindt een Pre Sales Weekend met kleding van An Buermans plaats in de WOLL pop-up shop in Turnhout.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer