Eddy Ijs

Na 70 jaar is Eddy Ijs een Vorselaars streekproduct

Tijdens een plechtigheid in brasserie De Wingerd is Eddy Ijs uitgeroepen tot een officieel Vorselaars streekproduct, het 7de al. Precies 70 jaar geleden begonnen Jules Van Hoof en zijn vrouw Jeanne met de productie en verkoop van ijs. Zoon Eddy zette de zaak verder en maakte van Eddy Ijs een gegeerd product in Vorselaar en omstreken. Kleindochter Jolien Laenen, die samen met haar moeder Marina Van Hoof De Wingerd uitbaat, geeft het ijs nu een nieuwe boost.

Sinds Marina Van Hoof in 2003 De Wingerd opende, wordt er het ijs verkocht naar het recept van de stichter. Meer zelfs, onlangs lanceerde ze met haar dochter Jolien de ‘frisco van den Eddy’ – handgemaakt, op een stokje en met verse chocolade – opnieuw, inclusief de originele verpakking. En dat is niet alles. “Onze pa heeft de oude ijskar van mijn overgrootmoeder opnieuw gebouwd”, vertelt Jolien Laenen. “We vonden daar een foto van en die diende als model. Met de kar trekken we naar evenementen, zoals de feestelijkheden rond 900 jaar Vorselaar. En ze kan worden gehuurd voor feestjes.”

Burgemeester Lieven Janssens kwam een oorkonde overhandigen en oordeelde: “Dit is de beste crème van de Kempen.”