Leen Binnemans van Voka Mechelen-Kempen

Out Of Office met Leen Binnemans (Voka): “Ik hou er enorm van om het lokale leven te ontdekken, weg van de gebaande paden”

In de Kempense ondernemerswereld is Voka – Kamer van Koophandel Mechelen – Kempen niet weg te denken. Leen Binnemans, manager communities, is dan ook een bekend gezicht voor velen. In onze zomerreeks Out Of Office leren we haar echter eens van een hele andere kant kennen: "There is music for every mood."

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

Actief genieten. De dag begint met ontbijten in de zon met zicht op zee. Daarna de omgeving verkennen en ’s avonds verder genieten tussen de locals in een leuk restaurant. Ik hou er enorm van om het lokale leven te ontdekken, weg van de gebaande paden.

Welke was uw meest memorabele vakantie tot nu toe?

De schoonheid van het Comomeer heeft indruk gemaakt. Het zicht vanop Villa Balbianello is fenomenaal. Je kan het herkennen in de Bond-film Casino Royale. Your heart will be shaken, not stirred. Een aanrader om eens te bezoeken. Dat is natuurlijk een hele specifieke locatie, maar eigenlijk zijn het altijd onverwachte ontmoetingen die het meest bijblijven. Mensen maken het verschil.

Welke vakantiebestemming zou u aanraden en welke zou u afraden?

Elke plek kan fijn zijn als je met verwondering en een open blik kijkt. Vietnam was een aangename verrassing. De magie van Marbella ontgaat mij daarentegen. Griekenland is geweldig, maar na een strandwandeling (te paard) aan de Belgische kust ben ik ook helemaal opgeladen.

Voor wie neemt u zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Voor zij die mijn privé nummer hebben. Op dat uur heeft iemand van hen wellicht hulp nodig.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als u het feestvarken bent?

Een glas champagne, maar zeker ook een goed glas rode wijn samen met een lekker stuk vlees. Als dessert een dame blanche, maar zonder slagroom!

Aan welke huishoudelijke taak heeft u echt een bloedhekel?

Overall heb ik daar geen hekel aan. Ik ben huiselijk aangelegd en kijk dan ook tegen geen enkele taak op, al vind ik ramen wassen het minst leuk.

Welk tv-programma mogen we als uw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Met 4 in bed en B&B zoekt lief. Ik vind het boeiend om te zien hoe die menselijke interacties evolueren. Daarnaast ontdek je een nieuwe streek en ik heb bovendien een hart voor hospitality. Voor mij zijn die twee programma's dan ook heel ontspannend. Wat verder terug in de tijd was ik een vaste kijker van de Tros TV Show van Ivo Niehe. Dit programma mis ik echt.

Wat staat er nog op uw bucketlist voor het komende decennium?

De ancien autoroute du soleil, tango dansen in Buenos Aires, een kookworkshop in Bologna, thuis koken voor vrienden,.. zo veel om te beleven naast mijn leuke job. Ik heb net het boek ‘The 4 hour work week’ van Tim Ferriss gelezen. De tips zullen van pas komen.

Voor welke artiest staat u als eerste in de rij om tickets te kopen?

Live muziek is heerlijk, maar ik ben geen fervent festivalganger en heb geen posters aan de muur. Mijn concertbezoek en muzieksmaak zijn heel breed van opera en klassiek tot soul, pop, rock, kleinkunst en disco. There is music for every mood.

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

Dankzij Voka heb ik al heel veel fijne, boeiende, straffe, bijzondere ondernemers mogen ontmoeten. Voor een blind date kies ik dan voor een duo Theo Roussis en Gunhilde Van Gorp. Nog nooit ontmoet en uiterst discreet. Ravago is wereldklasse vanuit Arendonk. We mogen best wel wat meer fier zijn op onze ondernemers. Topsporters worden gevierd en ondernemen is ook topsport. Geef eens een extra warm applaus aan de bedrijfsleiders die elke dag voor ons met hart en ziel het risico aangaan. Moest het makkelijk zijn, zou iedereen het kunnen.