Nieuws Kempen Starter van de week: cafetaria sportcentrum De Valk

Starter van de week: cafetaria sportcentrum De Valk

Starter van de week: cafetaria sportcentrum De Valk

RIJKEVORSEL – De sportievelingen in Rijkevorsel hebben enkele maanden geduld moeten hebben, maar sinds vrijdag is de cafetaria van sportcentrum De Valk in het Kruispad weer open. De nieuwe uitbater Kris Adriaensen uit Oostmalle maakt met Kris N’ice ambachtelijk roomijs, maar heeft ook veel horeca-ervaring. Voor De Valk is hij ambitieus : “Ik zou graag een buitenbar willen plaatsen.”

Sportcentrum De Valk is eigendom van de gemeente. Door een dispuut tussen de vorige uitbater van de cafetaria en de gemeente bleven de deuren van de horecazaak enkele maanden dicht. Dat was een tegenvaller voor de verenigingen en personen die gebruik maken van de sporthal en de omliggende velden.

Geduld

“De zaakvoerder van de drankenhandel die de cafetaria huurt van de gemeente had me erover aangesproken”, zegt Kris Adriaensen (48). “Op zijn voorstel ben ik met het gemeentebestuur van Rijkevorsel gaan praten. Mijn geduld werd een beetje op de proef gesteld, maar we zijn tot een overeenkomst gekomen en de samenwerking loopt goed. De voorbije week heb ik met de hulp van leden van de tennisclub alles opgeruimd en in orde gebracht, zodat de zaak vrijdag weer open kon.”

Openingsweekend

“Voorlopig starten we met een beperkte kaart. In het weekend van 8 en 9 oktober organiseren we een officieel openingsweekend met allerlei activiteiten en breiden we de kaart uit. We hebben even getwijfeld over een andere naam, maar De Valk is bij iedereen ingeburgerd. De voorgevel krijgt hopelijk snel een verfbeurt en tegen het voorjaar gaat de zonneluifel vernieuwd zijn. Ik zou graag ook een buitenbar willen plaatsen, daarvoor ben ik in overleg met de gemeente. Op veel vlakken zie ik met De Valk nog mogelijkheden om te benutten.”

Babyborrel of ander feest

Niet alleen de sporters en verenigingen die gebruik maken van De Valk zijn welkom bij Kris Adriaensen. “Mijn bedoeling is om de zaal zo optimaal mogelijk te benutten. Wie een locatie zoekt voor een babyborrel of een ander feest hoeft niet te aarzelen om contact op te nemen. Iedereen moet zich hier thuis voelen.”

Lokale producten

“We proberen ook zoveel mogelijk samen te werken met lokale handelaars. Zo serveren we een aantal Rijkevorselse producten als de bieren van brouwerij Tikkeneike en de hoevekaas Bolks Bolleke. De gin komt van Sterkstokers in Sint-Lenaarts (Brecht) en via Hans Bevers van ‘Aardbeien van Rijkevorsel’ bieden we ook een aardbeienlikeur aan. In de zomer kan de ijskar van Kris N’ice hier natuurlijk niet ontbreken”, lacht Kris.

Kris N’ice

Klanten van Kris N’ice moeten geen schrik hebben, want die zaak blijft bestaan. “In de herfst- en winterperiode is het kalm in de ijsverkoop en kan ik me samen met mijn gezin op De Valk richten. Ik ben in Rijkevorsel geboren en ben blij dat ik de mensen hier kan helpen. In Duffel heb ik vroeger 16 jaar een succesvol koffie-, thee- en ijssalon uitgebaat, dus is het voor mij geen stap in het onbekende. Ik ga volop voor dit nieuwe project van De Valk,“ aldus Kris.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.