Nieuws Kempen Streekproducten in Carrefour Mol nemen spectaculair toe

Streekproducten in Carrefour Mol nemen spectaculair toe

Streekproducten in Carrefour Mol nemen spectaculair toe

De Herentalse speculaas van 'Den Heyns' vind je voortaan in de Carrefour market in Mol.

De Herentalse speculaas van ‘Den Heyns’ vind je voortaan in de Carrefour market in Mol.

Begin dit jaar startte Carrefour Market in de Statiestraat in Mol als eerste Carrefour in de Kempen met de verkoop van streekproducten. Aanvankelijk ging het om een 50-tal producten. Op dit moment zijn dat er meer dan 450. “De interesse bij onze klanten is groot”, zegt Stefan Daems, de lokale verantwoordelijke voor de streekproducten.

Sinds kort vind je in de Molse supermarkt ook de speculaas van ‘Den Heyns’ uit Herentals. Daarmee mag de producent van de ambachtelijke boterspeculaas een nieuw verkooppunt toevoegen. Ook de fruitsappen van De Drie Wilgen in Nijlen staan recent op het schap en vanaf september komen de appelen en peren van Bruneel-Cox in Rijkvorsel. “We hebben momenteel al meer dan 450 soorten streekproducten”, maakt Stefan Daems de som. “Die presenteren we ook als dusdanig. De regel is dat ze van bij producenten in een straal van maximum 40 km komen.”

Voor iedereen goed
Het stijgende aanbod volgt de stijgende vraag naar dit soort producten. “Mensen gaan naar beurzen of regionale markten en leren daar de producenten en hun producten kennen. Of ze gaan met een busreis een producent bezoeken. Vervolgens komen ze bij ons in de winkel en zien ze dat wij die producten ook verkopen en dat ze dus niet meer naar die producent zelf moeten. Dat is dus voor iedereen goed: voor de klant, voor de producent. En natuurlijk ook voor ons”, aldus Stefan Daems.

Waar hij naartoe wil? “Ik zou graag voor elk product in het assortiment een streekproduct hebben. Of dat kan is nog de vraag. In het begin moesten wij op zoek naar producenten. Nu die weten dat we daarmee bezig zijn, nemen ze zelf contact op.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer