Nieuws Kempen Sunlighten Kempen geïnspireerd door studiebezoek in Vietnam

Sunlighten Kempen geïnspireerd door studiebezoek in Vietnam

Sunlighten Kempen geïnspireerd door studiebezoek in Vietnam

Sunlighten KempenBert Van Balen startte vorig jaar in november met een eigen zaak als erkend verdeler van Sunlighten infraroodcabines voor de regio Kempen. Na een schitterend eerste jaar was hij afgelopen week in Vietnam, samen met alle andere dealers van over de hele wereld. Naast de interessante contacten die hij er legde, haalde hij heel wat inspiratie en energie uit de vermarkting van Sunlighten in de rest van de wereld.

“Vorige week waren we op bezoek in Vietnam, samen met alle andere dealers die de Sunlighten infraroodcabines in de rest van de wereld verdelen. We kregen er coaching en kregen in primeur enkele nieuwe modellen te zien die volgend jaar op de markt zullen komen. We leerden ook de andere dealers kennen en hun aanpak van de markt. Gek hoe eenzelfde product compleet anders vermarkt wordt in de wereld. In Australië bijvoorbeeld heeft de dealer geen toonzaal nodig. Die verkoopt gewoon per telefoon. Een belletje van een half uur en zij heeft een infraroodcabine verkocht. In Shanghai daarentegen lopen de kopers van Sunlighten binnen in een soort gigantische winkelcentrum, ze tellen er zonder boe of bah enkele duizenden euro neer alsof ze een zak chips kopen. In Shanghai hanteren ze hogere prijzen dan bij ons in Europa, maar de cabines verkopen er als zoete broodjes. In Europa is het Amerikaanse merk Sunlighten nog maar vier jaar op de markt, waardoor wij onze klanten nog moeten informeren over het merk en over de infraroodcabines die bij ons minder ingeburgerd zijn.”

Wat ook een bijzondere indruk maakte op Bert Van Balen was hoeveel inspraak dealers krijgen en de manier waarop men bij de productie in Vietnam omgaat met suggesties. “We waren in de fabriek op bezoek waar we enkele spiksplinternieuwe cabines te zien kregen. Wij gaven voorzichtig enkele tips en suggesties. De grote baas van de fabriek riep onmiddellijk enkele mannen uit de productie en goed twee uur later stonden diezelfde cabines er, met onze suggesties al doorgevoerd,” lacht hij.

De zaken gaan goed voor Sunlighten Kempen. “Een goed jaar geleden hadden we ons een streefdoel vooropgesteld. Dat hebben we verdubbeld gerealiseerd. Ik ben erg gemotiveerd om het volgend jaar nog beter te doen. Er zijn ook zoveel nieuwigheden waarmee we zullen kunnen uitpakken.”

Sunlighten Kempen (Balen) houdt volgend weekend opendeurdag op 1 en 2 november, telkens van 13 tot 18 uur. “De bezoekers kunnen kennismaken met twee types infraroodcabines van Sunlighten: ene vooral gericht op wellness en relaxatie, en een andere cabine die meer inwerkt op gezondheid.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer