Nieuws Kempen Turnhoutse centrum verliest Zara-filiaal

Turnhoutse centrum verliest Zara-filiaal

Turnhoutse centrum verliest Zara-filiaal

Modeketen Zara zal haar vestiging in de Gasthuisstraat in Turnhout sluiten. Na de solden van januari valt het doek definitief over het filiaal. Het Spaanse moederbedrijf wil zich in de toekomst meer gaan concentreren op grotere winkels en op verkoop via de webshop.

 

“Dit is erg jammer voor de Gasthuisstraat”, reageert handelaarsvereniging Ondernemend Stadshart Turnhout in Gazet van Antwerpen. Tegelijk zegt de vereniging in de krant dat dit geen typisch Turnhouts probleem is. Vorige week hing er ook een boodschap aan de deur van de vestiging in Mechelen, dat de deuren er voorgoed sluiten.

Vorig jaar kondigde het Spaande moederbedrijf Inditex, waaronder Zara valt, aan dat het tegen 2022 1 miljard zou investeren in de webshop, en dat de distributie zou gebeuren vanuit grotere winkels. In mei werd de Zara-vestiging van Wijnegem al omgedoopt tot flagship store. Door de coronapandemie tekende Inditex ook voor het eerst in 20 jaar een verlies op. Terwijl de winkels gesloten bleven door lockdowns wereldwijd, steeg wel de online verkoop met 50%.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.