Delhaize hoofdzetel Foto: BELGA

Zelfstandige overnemer gevonden voor Delhaize Kasterlee

Delhaize heeft voor nog eens 17 supermarkten in eigen beheer een zelfstandige overnemer gevonden. Met de aankondiging van deze tweede reeks heeft nu een kwart van de supermarkten in eigen beheer een zelfstandige overnemer, ook de vestiging in Kasterlee.

Na de aankondiging van de eerste 15 supermarkten vorige maand, staat de teller nu op 32 supermarkten die gestart zijn met de transformatie naar een supermarkt uitgebaat door een zelfstandige ondernemer.  Dat kondigde de ondernemingsraad bij Delhaize maandag aan. De opening van de tweede reeks supermarkten als zelfstandige Delhaize-supermarkten is voorzien in de loop van de maanden november en december 2023 en januari 2024.

Het gaat om vijf supermarkten in Vlaanderen (Kasterlee, Waasland, Ledeberg, Brugge Sint Kruis en Overijse), vier in Brussel (Roodebeek, Saint Antoine, De Fré en Fort Jaco) en acht in Wallonië (Verviers, Marche, Marcinelle, Waterloo, Doornik, Eigenbrakel, Aat en Bergen). Bij de zeventien nieuwe overnemers zijn er zeven die op dit moment al een of meerdere andere Delhaize-winkels uitbaten, zeven zijn medewerkers van Delhaize en drie zijn externe kandidaten, onder wie enkele voormalige medewerkers van Delhaize.

Retail Detail maakte maandag ook de namen bekend van de overnemers. De vestiging in Kasterlee zal in handen komen van Julie en Brent D’Haese.