Nieuws Limburg 1,3 miljoen banden gerecycleerd in Overpelt

1,3 miljoen banden gerecycleerd in Overpelt

1,3 miljoen banden gerecycleerd in Overpelt

Rubber Recycling Overpelt is het enige Belgische bedrijf dat banden recycleert.
Het bedrijf herwerkt jaarlijks zo’n 1,3 miljoen banden van de 6 miljoen die in ons land worden opgehaald.

“Een autoband bestaat uit staal, textiel en rubber,” legt zaakvoerder Johan Kuppens uit. “En dat wordt allemaal opnieuw gebruikt. Het staal gaat terug naar de staalindustrie, het textiel dient als brandstof en het rubber vindt in de vorm van korrels zijn weg naar allerlei nieuwe toepassingen, zoals tegels, straatmeubilair, speelpleinen, sportterreinen en kunstgrasvelden. Tegenwoordig is er vanuit Nederland veel vraag naar rubbergranulaat bij de vervaardiging van zogenoemde koematten. Die worden in melkveehouderij gebruikt als vloerbedekking. Ze voelen warmer aan en stimuleren naar het schijnt de melkproductie.”

Een deel van de opgehaalde banden wordt ook gewoon op de tweedehandsmarkt verkocht. “België is een goede bron voor tweedehands banden,” aldus Kuppens. “Bij bedrijfswagens worden de banden immers op tijd vervangen en niet als ze tot op de draad versleten zijn. Vaak zijn die banden nog ver van de minimale profieldiepte verwijderd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.