deltaray scan

1,3 miljoen voor Hasseltse inspecteurs

Deltaray, een jong bedrijf op de Corda Campus dat een innovatieve 3D-tool heeft ontwikkeld voor de kwaliteitscontrole van producten, heeft 1,3 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Onder meer LRM steunt de financieringsronde.

Deltaray werd opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen. Het bedrijf heeft een wereldwijd gepatenteerde technologie ontwikkeld die toelaat om voorwerpen met X-ray te scannen en die scans aan de hand van Artifical Intelligence (AI) in 3D te analyseren. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een niet-destructieve manier gecontroleerd worden. “X-ray wordt vandaag al ingezet voor steekproefgewijze kwaliteitscontroles,” zegt CEO en co-founder Dirk Hamelinck, “maar onze grote troef is dat we élk voorwerp scannen, aan de normale productiesnelheid. Op die manier worden onverwachte fouten onmiddellijk zichtbaar en is een feilloze output gegarandeerd.”

De start-up is gevestigd op de Hasseltse Corda Campus en heeft een wereldwijde, exclusieve licentie op zijn technologie. Het enorme potentieel is al internationaal door diverse organisaties erkend. Ook LRM gelooft dat Deltaray nog hoge toppen zal scheren. De bereidheid om extra te investeren was dan ook bij tal van partijen erg groot, wat nu heeft geleid tot 1,3 miljoen aan extra kapitaal. De middelen zullen worden ingezet op de technologie te optimaliseren en de internationale sales op gang te brengen. Zodoende moet Deltaray vanaf 2023 een wereldspeler worden als technologieleverancier van geautomatiseerde OEM’s.