Nieuws Limburg 1,3 miljoen voor Hasseltse inspecteurs

1,3 miljoen voor Hasseltse inspecteurs

1,3 miljoen voor Hasseltse inspecteurs

Deltaray, een jong bedrijf op de Corda Campus dat een innovatieve 3D-tool heeft ontwikkeld voor de kwaliteitscontrole van producten, heeft 1,3 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Onder meer LRM steunt de financieringsronde.

Deltaray werd opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen. Het bedrijf heeft een wereldwijd gepatenteerde technologie ontwikkeld die toelaat om voorwerpen met X-ray te scannen en die scans aan de hand van Artifical Intelligence (AI) in 3D te analyseren. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een niet-destructieve manier gecontroleerd worden. “X-ray wordt vandaag al ingezet voor steekproefgewijze kwaliteitscontroles,” zegt CEO en co-founder Dirk Hamelinck, “maar onze grote troef is dat we élk voorwerp scannen, aan de normale productiesnelheid. Op die manier worden onverwachte fouten onmiddellijk zichtbaar en is een feilloze output gegarandeerd.”

De start-up is gevestigd op de Hasseltse Corda Campus en heeft een wereldwijde, exclusieve licentie op zijn technologie. Het enorme potentieel is al internationaal door diverse organisaties erkend. Ook LRM gelooft dat Deltaray nog hoge toppen zal scheren. De bereidheid om extra te investeren was dan ook bij tal van partijen erg groot, wat nu heeft geleid tot 1,3 miljoen aan extra kapitaal. De middelen zullen worden ingezet op de technologie te optimaliseren en de internationale sales op gang te brengen. Zodoende moet Deltaray vanaf 2023 een wereldspeler worden als technologieleverancier van geautomatiseerde OEM’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Zwitsers zuigen Zappware op

Zappware, de Limburgse onderneming die wereldwijd hard- en software voor digitale tv levert, is volledig overgenomen door het Zwitserse investeringsfonds… Lees meer

Hamont-Achel
Hamont-Achel

Even appen, en binneuhhhh!

Het Noord-Limburgse bedrijf PorteQ heeft een eigen app ontwikkeld om poorten en deuren vanop afstand met een smartphone te bedienen.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.