26 verse jobs bij Plukon Maasmechelen

Bij het kipverwerkend bedrijf Plukon in Maasmechelen, het vroegere Pingo Poultry, komen er 26 jobs bij. Er worden vooral productiemedewerkers gezocht. De extra tewerkstelling heeft te maken met de groei van het bedrijf, vooral te wijten aan het succes van de kipproducten in grote warenhuisketens in België, Nederland en Frankrijk.

Op dit moment telt Plukon Maasmechelen al 510 medewerkers. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van ongeveer 200 miljoen euro, een stijging met ongeveer 6%. Er werden meer producten onder private label verkocht aan winkels, maar ook ook de merken van Plukon zelf (Friki, Pingo en Maïski) doen het goed.

Plukon in Maasmechelen behoort tot de Nederlandse Plukon Food Group, voorheen Plukon Royale Groep. De groep telt puimveeverwerkende bedrijven in Nederland (5), België (3) en Duitsland (2). In ons land zijn dat Maasmechelen, Aarschot en Moeskroen. Maasmechelen is veruit het grootste van de drie.

Vorig jaar heeft Plukon Food Group ook zijn positie in Duitsland fors weten versterken, door de overname van de Stolle Groep, goed voor een omzet van 370 miljoen euro in vijf vestigingen. Daarmee hoort Plukon nu ook in Duitsland bij de grote jongens (Lees artikel hier).

De extra jobs hebben vooral te maken met het succes van de kipproducten van Plukon in de grote warenhuisketens.Foto HBvL