Nieuws Limburg 3 topondernemers verenigen zich in start-up

3 topondernemers verenigen zich in start-up

3 topondernemers verenigen zich in start-up

Trixxie, zo heet het nieuwe bedrijf dat de Limburgse ondernemers Luc Jeurissen (Trixxo), Jan Maurissen (Van Havermaet) en Kurt Hensen (Averna) samen hebben opgericht. Het product van de start-up is de Trixxie Tablet, een communicatiemiddel waarmee senioren en mensen in sociaal isolement, toegang krijgen tot externe contacten, cognitieve ondersteuning, entertainment op maat en de mogelijkheid om iemand eenvoudig op te roepen bij een noodgeval.

Door de coronacrisis is de eenzaamheid en het sociaal isolement voor ouderen of personen met een beperking die thuis of in een woonzorgcentrum wonen, meer dan ooit een uitdaging in hun leven. Daar wil de Limburgse start-up Trixxie iets aan doen. De inspiratie voor het product, de Trixxie Tablet genoemd, komt uit de ervaring met de huishoudhulp, waarin moederbedrijf Trixxo actief is. Dagelijks rapporteren de poetsvrouwen in het werkveld schrijnende toestanden.

Mede-oprichter Kurt Hensen vertelt: “De Trixxie Tablet ziet er niet stigmatiserend uit, dus exact zoals een normale tablet. De installatie en het gebruik hebben we echter volledig op maat van de ouderen gemaakt. Alleen de functies waar zij nood aan hebben, zijn hier samengebracht. Zo is er de videochat, zodat de kinderen en kleinkinderen regelmatig kunnen checken hoe het gaat. Ook berichten sturen is heel eenvoudig. Deze kunnen zowel gesproken als getypt worden van en naar de ontvanger. Kinderen en kleinkinderen kunnen mooie familiemomenten uploaden, zodat de oudere persoon elke gebeurtenis kan meevolgen. En verder kan het weerbericht en een duidelijke kalender geconsulteerd worden. Dagelijks wordt een gesproken bericht verspreid met instructies om medicijnen te nemen of voldoende te drinken bij warm weer. Er is tevens een noodknop aan verbonden om alarm te slaan. Entertainment, zoals het nieuws en spelletjes om het geheugen te trainen, maken het aanbod compleet.”

Het doel van de Trixxie Tablet is om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen en zo een oplossing te bieden voor de vergrijzingsgolf. In dat kader wordt per direct een samenwerking opgezet met Hogeschool PXL. “We integreren in de app van Trixxie onze digitale tool M-assist”, legt directeur Ben Lambrechts uit. “Deze toepassing wordt ingezet om de zelfredzaamheid voor mensen met cognitieve problemen, bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel of beginnende dementie, te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan visuele hulp bij het strikken van veters of koffiezetten. Voor ons is het fijn dat de vruchten van ons wetenschappelijke onderzoek nu concreet worden ingezet in de praktijk.”

De tablet is te koop vanaf 299 euro en vereist een abonnementsformule voor de toepassingen van 19 euro per maand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer