Nieuws Limburg 4 miljoen extra moet Cubigo op wereldkaart zetten

4 miljoen extra moet Cubigo op wereldkaart zetten

4 miljoen extra moet Cubigo op wereldkaart zetten

Het Limburgse zorgplatform Cubigo heeft bij een nieuwe investeringsronde 4 miljoen euro opgehaald. Een groot deel van dat bedrag komt van Vlaamse topondernemer en serie-investeerder Urbain Vandeurzen. Daarnaast stapt ook de Nederlandse mobiliteitsregisseur Transvision in.

Cubigo is een interactief online platform met eenvoudige toegang tot allerlei producten, diensten en toepassingen die toelaten dat ouderen en zorgbehoevenden zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Via Cubigo kunnen ze bijvoorbeeld maaltijden bestellen, een seintje ontvangen dat de medicatie moet genomen worden of Skypen met de thuisverpleegster. Het is de patiënt of oudere zelf die de regie van de dienstverlening in handen heeft en hierdoor zelfredzaam wordt.

Cubigo is door het afsluiten van een aantal strategische partnerships, zoals met de CM en KBC, sterk gegroeid. Ook in het buitenland, waaronder de VS, heeft het bedrijf van CEO Geert Houben en dr. Peter Willems al een stevige voet aan de grond. Een verdere internationalisering is mogelijk, maar daar is geld voor nodig…

“Cubigo is een beloftevolle jonge IT-onderneming met een uitzonderlijk potentieel”, zegt investeerder Urbain Vandeurzen. “Geert Houben en Peter Willems combineren IT en zorg op een unieke manier. Ze krijgen niet voor niets aandacht van wereldspelers zoals Google en Apple. Wij zijn erg blij om met Cubigo in een partnership te stappen en stellen graag onze ervaring in internationaal ondernemen en groeimanagement ter beschikking van deze jonge wereldveroveraars.”

Andere investeerder is het Nederlandse Transvision, dat nu al vervoer aanbiedt voor zo’n 400.000 ouderen en zorgbehoevenden. Via Cubigo zullen deze klanten toegang krijgen tot andere diensten en producten.

“Het is belangrijk om lokaal actief te zijn in een bepaalde niche, maar nu is het tijd om internationaal verder uit te rollen”, zegt CEO Geert Houben over de kapitaalronde. “We zijn de afgelopen 2 jaar gegroeid van 15 naar 30 mensen, verdeeld over België (Corda Campus), Nederland (Venray) en de VS (San Francisco). Het komende 1,5 jaar zoeken we nog eens 25 nieuwe medewerkers om de expansie te realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.