Nieuws Limburg ABVV zet gebouw Voka Limburg te koop

ABVV zet gebouw Voka Limburg te koop

ABVV zet gebouw Voka Limburg te koop

Naargelang de bron 50 tot 80 vrijgestelden van de Algemene Centrale van ABVV Limburg hebben donderdagmiddag een spandoek ontvouwd voor het gebouw van Voka Limburg in Hasselt. Ze bieden het gebouw symbolisch te koop aan, omdat Voka volgens de actievoerders alle eisen al verwezenlijkt heeft in de huidige regeringen, en bijgevolg overbodig is geworden.

“Het is duidelijk dat de regeringen Michel en Bourgeois volledig worden gedicteerd door Voka,” vindt Rob Urbain, voorzitter van de Algemene Centrale ABVV Limburg. “Het zijn alleen hun eisen en vragen die daar op tafel komen en goedgekeurd worden. Voka heeft dus geen reden meer tot bestaan, want alles wat ze willen wordt toch automatisch uitgevoerd. Bijgevolg kunnen ze evengoed hun gebouwen verkopen en de opbrengst verdelen onder de kansarmen, die nu het slachtoffer worden van de besparingswoede in de regeringen.”

Kumpen = overheid
Urbain had binnen een kort gesprek met Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Hij gaf geen antwoord op onze concrete bemerkingen”, aldus Urbain. “Hij sprak over het grote overheidsbeslag, maar zijn eigen voorzitter, Paul Kumpen, verdient als aannemer een hele dikke boterham met overheidsopdrachten. Waar is dan de grens tussen overheid en privé?”

De vakbond wil dat Voka bij de regeringen aandringt om een écht overleg op te starten, waarbij alle partijen worden gehoord. “Voka moet zijn verantwoordleijkheid opnemen en zelf dossiers als taksen op vermogens op tafel durven leggen. Zij zijn nooit betrokken bij onderhandelingen, maar roepen wel heel luid aan de zijlijn. Dat moet maar eens gedaan zijn.”

???????????????????????????????Is dat werken?

“Als de vakbond met 50 mensen een half uur tijd nodig heeft om 2 paaltjes in onze voortuin te plaatsen, getuigt dat niet van veel productiviteit,” zo reageert Voka Limburg cynisch op de actie. Gedelegeerd bestuurder Johann Leten, die de vrijgestelde syndicalisten nadien uitnodigde voor een kop koffie, stelde voor dat iedereen die het communisme verkiest boven onze democratie, asiel moet aanvragen in Noord-Korea.

“We weten dat de ABVV-delegatie op weg was naar een congres aan zee, en ze voor hun uitstapje nog even bij ons hebben halt gehouden”, aldus Johann Leten. “Als ze tegen het ‘werken’ zijn, hebben ze dat zelf mooi bewezen, want het duurde een half uur vooraleer ze met 50 mensen 2 paaltjes in de grond hadden geklopt. Al bij al is deze ‘ludieke’ actie nog onschuldig, wat niet kan gezegd worden van hun plannen om maandag de economie helemaal lam te leggen. Dit kost Limburg alleen zo’n 65 miljoen euro aan productieverlies, en dat op een moment dat alle zeilen moeten bijgezet worden om de sluiting van Ford op te vangen. Acties die gericht zijn op ondernemingen, die moeten instaan om jobs te creëren, kunnen echt niet meer door de beugel. De overgrote meerderheid van de bevolking is dit gedoe meer dan beu.”

Noord-Korea
Leten wees er nog op dat we in een democratie leven. “Deze regering is democratisch verkozen. Het regeerakkoord is goedgekeurd door onze ‘volks’vertegenwoordigers… We stellen voor dat iedereen die het communisme boven onze staatsvorm verkiest, asiel aanvraagt in Noord-Korea.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.