Nieuws Limburg Advocom stopt 2 miljoen in nieuwbouw

Advocom stopt 2 miljoen in nieuwbouw

Advocom stopt 2 miljoen in nieuwbouw

Bij het Beringse advocatenkantoor Advocom gaat dezer dagen de schop in de grond. Er verrijst straks een nieuw en groter kantoor van 1.000 m², het dubbele van het huidige. “Dan zitten we weer goed voor twintig jaar”, zegt oprichter Luc Savelkoul (61).

Advocom ontstond in 1985 toen Luc Savelkoul en de latere burgemeester van Beringen Marcel Mondelaers, samen in een associatie stapten. Die laatste moest gaandeweg vaststellen dat advocatuur en politiek niet samengaan, en stapte uit de boot.

Ondertussen is Advocom uitgegroeid tot een team van bijna twintig mensen, van wie zeven vennoten en vijftien advocaten. “Het leeuwendeel van onze advocaten is hier ooit begonnen als stagiair. Ze hebben kansen gekregen in onze vlakke structuur en hebben zich elk in een bepaald domein kunnen specialiseren. Op die manier kunnen we onze klanten en bedrijven een volledige service aanbieden”, zegt Luc Savelkoul.

Maar de plek in Beringen werd door de aanhoudende groei te klein. Het aanpalende pand werd aangekocht en is ondertussen gesloopt. Tegen de zomer van volgend jaar moet er een nieuw kantoor verrijzen, met plaats voor dertig medewerkers, drie vergaderzalen, een bibliotheek en een multifunctionele seminariezaal. Buiten worden 27 parkeerplaatsen en een stalling voor 15 fietsen voorzien. Alles samen goed voor een investering van bijna 2 miljoen euro. Het ontwerp is van Jamaer Architecten.

“We hebben op de groei gekocht”, lacht partner Peter Vlietinck. Als alles goed gaat, zal de hele ploeg eind 2022 of begin 2023 aan de verhuizing kunnen beginnen. Het huidige pand zal wellicht worden verhuurd. “Het nieuwe gebouw zal ook voldoen aan alle vereisten op het vlak van milieu en ICT. Dan zal er niks de verdere groei van Advocom nog in de weg staan”, maakt Peter Vlietinck zich sterk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.