Nieuws Limburg Amerikanen kopen Houthalense hobbywebsite

Amerikanen kopen Houthalense hobbywebsite

Amerikanen kopen Houthalense hobbywebsite

Een Amerikaans bedrijf heeft de website Trendolizer gekocht van de Houthalenaar Maarten Schenk. Wat begon als een puur hobbyproject, is nu in handen van een ambitieuze, internationale start-up. Schenk maakt zelf trouwens ook de overstap naar de Amerikaanse overnemer Distractify.com.

Maarten Schenk“Een kleine twee jaar geleden lanceerde ik de site Trendolizer als hobbyproject,” vertelt Schenk (37). “Deze site spoort automatisch foto’s, berichten en filmpjes op die het op dit moment goed doen op Facebook en publiceert ze automatisch op een homepage, volledig zonder tussenkomst van een menselijke redactie. De bezoekcijfers gingen steeds maar in stijgende lijn, met als recordmaand november 2013, toen er meer dan 400.000 bezoekers langs kwamen. Niet slecht voor een site zonder redactie…”

Het succes drong zelfs door tot in de VS. “Vorig jaar december kreeg ik dan plots een mail van Distractify.com, een Amerikaanse startup, die sinds oktober 2013 al 20 miljoen hits verzamelde,” gaat Schenk verder. “Of we eens konden praten over samenwerking? Distractify werkt met een team van schrijvers om inhoud te produceren met virale inslag. Dit trouwens met groot succes, want ze hebben al verschillende artikels gehad die meer dan een miljoen likes op Facebook wisten te verzamelen. Of ze de technologie achter Trendolizer niet konden gebruiken om sneller en beter trends te vinden om over te schrijven? En ja, van het één kwam het ander, en dus kan ik nu aankondigen dat Trendolizer.com verkocht is aan Distractify en ik mij vanaf vandaag Lead Data Engineer mag noemen bij deze startup. Ik ga me daar concentreren op de verdere ontwikkeling van de technologie achter de site. Er zijn dus opwindende tijden in aantocht!”

KMe/GC

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.