Nieuws Limburg And the winner is… Shampop!

And the winner is… Shampop!

And the winner is… Shampop!

De Jong Voka GenZ Award werd dinsdagavond na een wervelende live-show toegekend aan Shampop, een onderneming van studenten aan de UHasselt die een shampoo hebben ontwikkeld in tablet-vorm.

Shampop was één van de vier finalisten in de prestigieuze wedstrijd voor studenten, georganiseerd door Jong Voka. Omdat de slotshow door de coronamaatregelen niet in discotheek Versuz kon plaatsvinden, werd de finale georganiseerd in de Muzikodroom en via een livestream uitgezonden.

Na de jurering door 5 ondernemers en experts, en aangevuld met de punten van de kijkers thuis, kwam Shampop als winnaar uit de bus. Het mini-bedrijfje van Floris Lisabeth, Jeff Paredis, Thomas Uwents, Roos Vandebergh en Hanne Vleugels wint een prijzenpot van 25.000 euro. Shampop ontwikkelde een tablet dat bij aanraking met water, verandert in een shampoo. Vooral hotelketens zijn geïnteresseerd, omdat ze zo hun plastic flesjes duurzaam kunnen vervangen. Ook vliegtuigreizigers vinden het de max, omdat ze zo de shampoo in hun handbagage kunnen meenemen.

Shampop won zopas ook nog de wedstrijd als Small Business Project van Vlajo, en mag ons land vertegenwoordigen in de internationale finale.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.