Nieuws Limburg ASAP speurt naar 100 jobs voor Ford-mensen

ASAP speurt naar 100 jobs voor Ford-mensen

ASAP speurt naar 100 jobs voor Ford-mensen

De HR-dienstengroep ASAP uit Genk heeft zich geëngageerd om minstens 100 werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven aan een job helpen. Daarvoor gaat ASAP vooral op zoek naar werk in Nederland. De Limburgse gouverneur Herman Reynders, de Genkse burgemeester Wim Dries en Voka Limburg ondertekenden maandag in Genk samen met ASAP een charter, waarin het dienstenbedrijf zich verbindt tot de extra inspanningen.

ASAP Ford CharterASAP is met een omzet van meer dan 100 miljoen euro een grote speler op de HR-markt in Limburg. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich op een steenworp van Ford Genk (waar vroeger ARB was). Vandaar dat de familie Peumans van ASAP, als ‘goede buren’ willen optreden en hun bekommernis over de toekomst van zovele gezinnen, willen omzetten in een concreet engagement.

“We gaan dat doen door heel actief te zoeken naar ondernemingen die mensen kunnen gebruiken met het profiel van de Ford-medewerkers,” zegt Franky Lemmens van ASAP. “Vooral in de Euregio, vlak over de grens met Nederland en Duitsland, zien we nog kansen. Naast het opsporen van de vacatures, gaan we de geïnteresseerden rechtstreeks met deze potentiële werkgevers in contact brengen. We doen dit onder meer via een jobdag op 4 juni in ons hoofdkantoor. We zullen tegen die tijd de geïnteresseerde Ford-medewerkers grondig informeren over uitzendarbeid en de administratieve gevolgen van werken in het buitenland. We voorzien ook loopbaanbegeleiding en coaching. De mensen die zich hier aanbieden, zullen dus goed opgevolgd worden.”

De vakbonden reageren positief. “Wij krijgen ook erg veel vraag naar info over werken in Nederland,” zegt Hasan Düzgün (ACLVB). “Vooral bij NedCar in Born willen onze mensen aan de slag. Ze hebben daar wel veel vragen over, zoals over hun pensioen, kinderbijslag, enzovoort. Maar dat zijn details. De hoofdzaak is dat er initiatieven komen die nieuwe jobs scheppen. We moeten als werknemers van Ford en de toelevering elke kans op hertewerkstelling met beide handen grijpen, ook al moeten we daarvoor de grens over.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.