Nieuws Limburg Bank stelt eigen kunstschatten tentoon

Bank stelt eigen kunstschatten tentoon

Bank stelt eigen kunstschatten tentoon

De van origine Nederlandse bank ABN Amro bouwde in 35 jaar een indrukwekkende collectie van zo’n 10.000 stukken hedendaagse kunst op. Enkele topstukken zullen onder de noemer ‘Rencontres’ nog tot en met vrijdag te zien zijn in de begijnhofhuisjes van Z33 in Hasselt.

ABN Amro heeft ambities op de markt van Private Banking in Limburg en wil daarom contact zoeken met het grote publiek. Eén van de manieren om dat te doen, is de expositie van enkele imposante kunstwerken. ‘Bijzondere ontmoetingen’ is de rode draad doorheen de 17 werken die in Hasselt te zien zijn. De CEO voor Private Banking bij ABN Amro, die luistert naar de toepasselijke naam Van der Kwast, vertelt: “Wij zien het als een opportuniteit. Wij vinden het belangrijk om een maatschappelijke rol te spelen en om betreden paden te verlaten. Onze dienstverlening is evenmin standaard. Aangezien ABN Amro een lange traditie heeft van investeren in kunst en cultuur, willen we die opgebouwde collectie graag delen met het publiek. Zeker in Hasselt, waar ons kantoor in volle expansie is.”

‘Rencontres’ van ABN AMRO in Z33 (Zuivelmarkt 33 in Hasselt), van 15 tot 17 februari 2012 van 9u tot 12u en van 13u30 tot 17u. Toegang gratis.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.