Nieuws Limburg Bart Swinnen (Luminex) wint JCI Award Limburg

Bart Swinnen (Luminex) wint JCI Award Limburg

Bart Swinnen (Luminex) wint JCI Award Limburg

Het is dan toch geen vrouw geworden die de award voor beste jonge ondernemer van de provincie in de wacht heeft gesleept. Bart Swinnen (37), mede-oprichter en zaakvoerder van Luminex Lighting Control Equipment, werd door de jury tot laureaat uitgeroepen. Het bedrijf is fabrikant en verdeler van professionele apparatuur om licht en geluid voor evenementen aan te sturen. Onder meer op het Eurovisiesongfestival, Tomorrowland of de openingsceremonie van de Olympische Spelen werd een beroep gedaan op de technologie van het bedrijf uit Hechel-Eksel.

Bart SwinnenSwinnen is van opleiding industrieel ingenieur Elektronica/ ICT. Zo’n 12 jaar geleden richtte hij vanuit die achtergrond, samen met Jan Renckens het bedrijf Luminex op. Er wordt apparatuur gemaakt om de data voor de bediening van geluid en licht door te sturen. Deze toestellen worden inmiddels verdeeld naar 40 landen en genieten veel aanzien van professionals wereldwijd.

De jury van de JCI Award was vooral onder de indruk van het parcours dat Swinnen als zelfstandig ondernemer gelopen heeft. Als jonge starter begon hij de zaak vanaf 0, om geleidelijk aan door te groeien tot een gekende referentie.

Bart Swinnen laat hiermee 3 andere genomineerden achter zich, met name Yves Gonnissen van Seps Pharma, Véronique Houben van Airdeck en Karlien De Turck van Kaasbrik.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.