Nieuws Limburg Barthels neemt nieuwe aula in gebruik

Barthels neemt nieuwe aula in gebruik

Barthels neemt nieuwe aula in gebruik

Zowat een jaar na de aankondiging van grootschalige bouwplannen heeft uitvaartcentrum Roger Barthels in Lanaken een gloednieuwe aula in gebruik genomen. Eens de coronamaatregelen het toelaten, zal de nieuwe locatie plaats bieden aan 100 mensen op in comfortabele omstandigheden een uitvaartplechtigheid bij te wonen.

Uitvaartcentrum Barthels bestaat al sinds 1951. In 1979 nam Roger Barthels de zaak over van zijn vader Jozef. In 2010 sloot het centrum zich aan bij Dela. Eind 2018 werd het roer overgenomen door Sven Nijssen en meteen beslist om fors te investeren in de totale vernieuwing van de onderneming.

Dit resulteert vandaag in een gloednieuwe aula die is uitgerust met alle infrastructuur om een persoonlijke uitvaart op maat te organiseren. “Er werd bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan kwalitatieve audiovisuele installaties”, zegt Veerle Sandhövel, uitvaartondernemer bij Uitvaartzorg Roger Barthels. “Die faciliteren niet alleen het gebruik van foto’s en beeldmateriaal in hoge kwaliteit tijdens de ceremonie, maar ook streaming en opname zijn mogelijk. In volle coronacrisis maakten steeds meer mensen hier gebruik van omdat door de maatregelen slechts een beperkt aantal mensen de plechtigheden kon bijwonen. Streaming en opname blijven ook straks interessante opties voor familieleden die de uitvaart niet zelf kunnen bijwonen, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen of in het ziekenhuis zijn opgenomen. Daarnaast is de aula voorzien van comfortabele zitplaatsen, airco en een performante geluidsinstallatie die ervoor zorgt dat alle aanwezigen de plechtigheid in optimale omstandigheden kunnen volgen.”

De nieuwe aula krijgt dankzij een werk van bloembinderij De Ridder een aangenaam, subtiel groen accent. In een volgende fase werkt Uitvaartzorg Roger Barthels ook aan de uitbreiding en verfraaiing van de parking, met extra aandacht voor planten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.