Nieuws Limburg Bodson haalt 5 miljoen maskers op in China

Bodson haalt 5 miljoen maskers op in China

Bodson haalt 5 miljoen maskers op in China

De luchtvaartorganisatie ASL van Philippe Bodson uit Hasselt heeft de voorbije nacht 5 miljoen mondmaskers vanuit de Chinese stad Shanghai binnengevlogen. Volgende week volgt nog een grotere lading.

Dat het dreigend tekort aan mondmaskers straks verleden tijd is, is voor een stuk te danken aan Limburgers. De afgelopen nacht heeft ASL met een gecharterde Boeing 747 20 ton aan mondmaskers – goed voor 5 miljoen stuks – overgevlogen vanuit China. “Het was de derde leverancier die op de lijst stond van de FOD Volksgezondheid om mondmaskers te leveren”, zegt CEO Philippe Bodson van ASL. “Via via is men bij ons terechtgekomen om de vlucht te organiseren. Het chartervliegtuig is in de nacht van donderdag op vrijdag geland op de luchthaven van Luik-Bierset.”

De Civiele Bescherming heeft de levering naar een kazerne in Peutie bij Vilvoorde gebracht. Van daaruit is vrijdagochtend om 5 uur de verdeling over de rest van het land begonnen, provincie per provincie.

Volgende week donderdag verwacht ASL een nog grotere vracht van 70 ton – goed voor 15 tot 20 miljoen mondmaskers – te kunnen binnenvliegen. Op die manier kan een strategische reserve voor ons land worden aangelegd.

ASL is ook actief bij de repatriëring van Belgen uit het buitenland, met inzet van eigen vliegtuigen en die van privébezitters van jets. “Het doet deugd om in deze barre tijden een steentje te kunnen bijdragen”, besluit Bodson.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.