Nieuws Limburg Cel- en werkstraffen voor corrupte boekhouders

Cel- en werkstraffen voor corrupte boekhouders

Cel- en werkstraffen voor corrupte boekhouders

De 49-jarige boekhouder R.G. uit Zonhoven is vrijdag in Hasselt bij verstek veroordeeld tot 20 maanden cel en een boete van 11.000 euro. Zijn Hasseltse zakenpartner P.M. (41) daagde wel op het proces op en kreeg een werkstraf van 150 uren. Met het intussen ter ziele gegane boekhoudkantoor AIC Fiduciare, gevestigd in een modern gebouw in Zonhoven, maakten ze zich schuldig aan schriftvervalsing en fraudeerden ze voor honderdduizenden euro’s.

Het duo sjoemelde onder meer met hun boekhouding plus die van andere bedrijven, betaalde hun personeel in het zwart uit en leverde vervalste beroepscertificaten voor zelfstandigen af. Voor dat laatste hadden ze diverse afnemers. De naam van het kantoor viel zelfs recent in het assisenproces rond Hells Angel Ali Ipekci in Tongeren. De affaire ging aan het rollen toen een personeelslid naar de politie stapte. “Het was de secretaresse,” aldus P.M. “Ze deed dat toen haar relatie met R.G. op de klippen liep.”

Het openbaar ministerie bestempelde de Zonhovenaar als spilfiguur. Naast de celstraf en boete is hem nog een handelsverbod van zeven jaar opgelegd. Ook ontneemt de rechtbank hem 312.700 euro of het vermogensvoordeel dat hij aan de fraude overgehouden heeft. Hij heeft 15 dagen de tijd om tegen de uitspraak verzet aan te tekenen wat hij meer dan waarschijnlijk zal doen aangezien de veroordeelde vrijdag wel naar de uitspraak kwam luisteren. In de Hasseltse rechtbank is nog een andere zaak tegen hem hangende voor fraude waarin hij 9 maanden cel riskeert, Zijn compagnon kreeg bovenop de effectieve werkstraf van 150 uren, 5.500 euro boete met uitstel en 7 jaar handelsverbod.

GeHo

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.