Nieuws Limburg Chef-kok ruilt Spaanse zon voor resto in Hasselt

Chef-kok ruilt Spaanse zon voor resto in Hasselt

Chef-kok ruilt Spaanse zon voor resto in Hasselt

Na 2 jaar in de Spaanse zon is chef-kok Roberto Simone terug in Hasselt. Hij wil een gezellig restaurant met vegetarische en veganistische gerechten openen en zoekt via crowdfunding het nodige startkapitaal.

Roberto Simone was 20 jaar lang kok bij De Levensboom, een gekend vegetarisch restaurant in Hasselt. Daarna opende hij in Runkst zijn eigen zaak: Roberto Love and Food. “Dat liep echt ongelooflijk goed”, zegt hij. “Maar ik droomde er al jaren van om naar Spanje te verhuizen. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk die stap gezet, en kon ik twee jaar lang als kok werken onder de Spaanse zon. Een heerlijke tijd, maar ik miste mijn familie en vrienden in Limburg, dus besloot ik om terug naar hier te komen.”

De kok heeft concrete plannen om in maart 2019 een nieuw, huiselijk restaurant in Hasselt te openen. “Ik wil een klein, gezellig restaurant met vegetarische en vegan gerechten. Ook voor mensen met voedselallergieën voorzie ik graag aangepaste lekkernijen.”

Momenteel ontbreekt het de chef nog aan voldoende startkapitaal. Daarom heeft hij een crowdfundingcampagne opgezet (via Crofun). “Wie me steunt om mijn droom waar te maken, mag zich verwachten aan gratis cupcakes, huisgemaakte pralines, afhaalmaaltijden, een diner-aan-huis of een kookworkshop.”

Tot hij het geld bij elkaar heeft, zal Roberto Simone vanaf 7 januari alvast een pop-up openen in de Vennestraat in Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.