Nieuws Limburg Cijfers 2010: Limburgse economie terug op niveau

Cijfers 2010: Limburgse economie terug op niveau

Cijfers 2010: Limburgse economie terug op niveau

Meer starters, minder werklozen, hogere exportcijfers en meer innovatiesteun. Dat zijn slechts enkele indicatoren die Voka-Kamer van Koophandel Limburg in het jaarverslag 2010 doen besluiten dat de Limburgse bedrijven de crisis bijna helemaal te boven zijn. Algemene conclusie is dat het terug goed gaat met de bedrijven, maar er geen sprake is van euforie. “De crisis heeft onze provincie hard getroffen omdat ons industrieel weefsel nog relatief jong is en de opgebouwde reserves bijgevolg beperkt zijn om de moeilijkheden te overwinnen,” zegt voorzitter Paul Kumpen. “Toch stellen we verheugd vast dat er een kentering was in 2010. Met 7% meer starters, een afname van de werkloosheid met 13,7%, 35% meer certificaten voor de verre export en een record van 8,5 miljoen IWT-steun aan Limburgse bedrijven, mogen we stellen dat de provincie economisch in de lift zit.”

Het jarige Voka-Kamer van Koophandel Limburg (in 2010 werd het 150-jarig bestaan gevierd) merkte zelf een toenemende behoefte van de bedrijven om via netwerking ervaringen uit te wisselen en commerciële opportuniteiten af te tasten. “Ons ledenaantal steeg naar een record van 2750 bedrijven, goed voor 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg”, aldus nog Kumpen. “De belangstelling voor onze netwerkactiviteiten was groter dan ooit. Het is dan ook geen toeval dat in periodes dat het iets minder gaat, bedrijven elkaar en hun vertegenwoordigende organisaties nog meer gaan opzoeken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.