Nieuws Limburg Cindy trekt ten aanval tegen fruitvliegjes en rotte prei

Cindy trekt ten aanval tegen fruitvliegjes en rotte prei

Cindy trekt ten aanval tegen fruitvliegjes en rotte prei

Fritel, de Hasseltse producent van moderne keukenapparatuur, heeft een gloednieuw toestel in roulatie gebracht. Eigenaar en CEO Cindy van Ratingen stelt The Mulch voor: een mooie, afgesloten afvalemmer die in enkele uren tijd 90% van het keukenafval geur- en geruisloos vermaalt tot een droge reststof.

Fritel is de enige Europese elektrofabrikant met een eigen ontwikkelingsafdeling. Het 100% familiebedrijf, opgericht in 1991 door wijlen Joseph van Ratingen en vandaag verdergezet door zijn dochter Cindy, brengt dan ook regelmatig nieuwe, innovatieve toestellen op de markt. Deze keer geen wafelijzers, koffiezetapparaten of friteuses, maar wel een slimme afvalemmer voor in de keuken.

Waarom? Cindy van Ratingen legt uit: “Klokhuizen, aardappelschillen, etensresten… je gooit ze gewoon in de groencontainer of vuilniszak en klaar. Maar in de praktijk gaat het helemaal anders. De groencontainer begint snel te stinken, of staat buiten in de regen, je woont op een klein appartement en hebt er eigenlijk geen plaats voor, of je doet niet de moeite voor één bananenschil… Meestal wordt het organisch keukenafval dan maar even in een afvalbakje in de keuken of gewoon in de vuilnisbak bewaard. Resultaat: het wordt – zeker in de zomer – een bron van rottende geuren en een broedplaats voor fruitvliegjes en zelfs maden. Niet ideaal dus. En daarom hebben we een oplossing bedacht.”

The Mulch is een afgesloten afvalemmer die zelf het keukenafval verwerkt. “Het toestel reduceert in enkele uren tijd 90% van het keukenafval en vermaalt het geur- en geruisloos tot een neutraal ruikende, droge reststof”, aldus de CEO van Fritel. “We hebben 2 modellen: de Maxi Mulch is een staand model, met een capaciteit die groot genoeg is voor elk gezin, terwijl de Mini Mulch past op het aanrecht en ideaal is voor kleinere gezinnen.”

Het nieuwe Hasseltse product is te koop in de elektrozaken en kan betaald worden met ecocheques.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.