flex-team@1200x851_crop

Collega’s komen spelenderwijs dichter bij elkaar

Unlock Your Team is de naam van een nieuwe formule om de samenwerking tussen collega's naar een hoger niveau te tillen. HR-dienstverlener Flexorius (Lummen) en spelontwikkelaar Scapegoat (Pelt en Houthalen-Helchteren) hebben de handen in elkaar geslagen om een uniek en wetenschappelijk assessment op te zetten dat gebaseerd is op een escaperoom.

Unlock Your Team

is een realisatie van Flexorius, het HR-consultancybedrijf van Bert van Aerschot en Katrien Vanrusselt, en van Scapegoat, het bedrijf van Bart Van Loon dat gekend is van escaperooms als 3910Seconds en TrappedIn.

"De formule die we hebben opgezet combineert wetenschappelijke onderbouwde assessments met de fun van escaperooms", zegt Karen Geöcze von Szendröi, HR Business Partner van Flexorius Academy. "De formule bestaat uit 3 delen. We starten met een individuele, online bevraging bij alle teamleden, voorafgaand aan de georganiseerde teamdag. Op de teamdag zelf wordt een ontsnapping uit een geweldige escaperoom op poten gezet. Dit gebeurt onder professionele begeleiding, waarbij de dynamiek van het team nauwgezet geanalyseerd wordt. Tot slot wordt er met alle deelnemers in dialoog gegaan over de resultaten, en dit aan de hand van het persoonlijkheidsspel: Big Five."

"Door de combinatie van een klassiek assessment met een real life escaperoom enerzijds en een uitgebreide nabespreking aan de hand van ons Big Five-spel anderzijds, zet je met je team grote stappen voorwaarts wat betreft samenwerken, performantie en collegialiteit", weet Karen. "Er is nadien ook de mogelijkheid om de resultaten op individueel niveau terug te koppelen. Dit kan een mooie meerwaarde zijn in de persoonlijke groei van de teamleden."

De eerste deelnemers zijn alvast enthousiast. Zoals Ellen Olislagers, directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka Limburg. "Unlock Your Team is een leuke manier om als team samen te werken en, los van de werksfeer, te kijken hoe je op elkaar reageert in een moeilijke situatie. De escaperoom was ideaal qua timing. De koppeling met de feedback van de persoonlijkheidstest gaf ons dan weer een aantal verklaringen waarom iemand in een bepaalde situatie op een bepaalde manier reageerde. Afhankelijk van de ‘veiligheid’ in het team kan je heel ver gaan in het beter begrijpen van mekaar en deze ervaring leende zich daar wel toe. Een aanrader voor iedereen die zijn team naar een hoger niveau wil tillen."