Nieuws Limburg Fruitbedrijf Moors (Bilzen) ontwikkelt nieuwe appel

Fruitbedrijf Moors (Bilzen) ontwikkelt nieuwe appel

Fruitbedrijf Moors (Bilzen) ontwikkelt nieuwe appel

Met terechte trots werd zopas op de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden het nieuwe appelras Joly Red voorgesteld. De gezonde lekkernij is het resultaat van kruisingen en veredelingen die werden uitgevoerd door het Bilzense bedrijf Moors. Jean Moors en zijn zoon Jos zijn telers van appelen, peren en aardbeien, maar investeren daarnaast ook fors in nieuwe variëteiten. Zo ontwikkelde Moors al eerder het appelras Belgica, waarvan momenteel 300.000 bomen zijn geplant.

Joly Red, die zeer zoet is en een laag zuurgehalte heeft, beschikt volgens kenners over erg veel potentieel. “In het voorjaar van 2013 worden de eerste 90.000 boompjes van deze appel aangeplant,” zegt Jos Moors. “De eerste veiling zal ongeveer in september 2014 plaatsvinden.” De Belgische Fruitveiling en de Nederlandse Fruitveiling Zuid-Limburg hebben de exclusiviteit voor deze appel genomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.