Nieuws Limburg Golazo (Beringen) steekt grens over naar Duitsland

Golazo (Beringen) steekt grens over naar Duitsland

Golazo (Beringen) steekt grens over naar Duitsland

Het sportmarketing en evenementenbedrijf Golazo heeft samen met de Duitse stratenlooporganisator Berlin Läuft het nevenbedrijf Golazo Sports Duitsland opgericht. De bedoeling is om zo een sterke positie in Duitsland uit te bouwen. De onderneming van Bob Verbeeck is al aanwezig in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Partner Berlin Läuft is de organisator van vijf stratenlopen in Duitsland. De grootste en meest bekende is de Big 25 Berlin, waar de huidige officiële wereldrecords op de 25 km bij zowel de mannen als de vrouwen zijn gelopen. De stratenloop lokt ieder jaar ruim 10.000 deelnemers. Met de joint venture willen beide bedrijven van elkaars expertise genieten.

bob verbeeck 2Golazo werd in 1990 opgericht door Bob Verbeeck als Consultants in Sports (CIS). Verbeeck was zelf topsporter en Olympisch atleet. In twee stappen kwam CIS later in handen van Octagon, de sportsmarketingafdeling van het Amerikaanse The Interpublic Group. Eind 2007 kocht Verbeeck zijn oogappel terug.

Behalve de organisatie van sportevenementen (zoals de Memorial Van Damme en de Eneco Tour) en de wetenschappelijke begeleiding van sporters (Energy Lab), is Golazo ook actief in de zakelijke begeleiding van atleten (onder meer Sven Nijs, Thibaut Courtois en voorheen Kim Clijsters en Tia Hellebaut) en digitale sportmedia. Het bedrijf met hoofdkwartier in Beringen-Paal haalt een omzet van zo’n 23 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.