Nieuws Limburg Groot zakenman overleden op 85-jarige leeftijd

Groot zakenman overleden op 85-jarige leeftijd

Groot zakenman overleden op 85-jarige leeftijd

Vorige vrijdag is in Sint-Truiden de afscheidsplechtigheid gehouden voor baron Valère Croes, één van de belangrijkste zakenmensen die Limburg ooit heeft voortgebracht. Hij was onder meer gelegeerd bestuurder van verzekeringsgroep AG en Fortis, bestuursvoorzitter van ASLK en Sabena, en bestuurder bij Electrabel en Tessenderlo Chemie. Hij overleed op 85-jarige leeftijd.

Valère Croes werd geboren in Alken. Na het behalen van zijn diploma in de Wiskundige en Actuariële Wetenschappen, bouwde hij een indrukwekkende carrière uit. Zo was hij onder meer gedelegeerd bestuurder van verzekeraar AG, waar hij een tandem vormde met Maurice Lippens. Het was Croes die de fusie met het Nederlandse Amev bewerkstelligde, wat later zou leiden tot het ontstaan van Fortis. Daar haalde hij de ASLK binnen als belangrijke bancaire poot.

Hij bekleedde diverse bestuurdersmandaten bij onder meer de Generale Maatschappij van België, Sabena, Electrabel, Tessenderlo Chemie en… de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Gingelom. Hij was ook Officier in de Kroonorde en ontving in 1997 de adellijke titel van baron.

Valère Croes was gekend voor zijn minzame karakter, zijn uitstekende politieke contacten, dossierkennis en onderhandelingstalent. Hij overleed een maand voor zijn 86-ste verjaardag. Onze blijk van medeleven gaat uit naar zijn familie en kennissen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.