Nieuws Limburg Grootaandeelhouder Walkro wil belang verkopen

Grootaandeelhouder Walkro wil belang verkopen

Grootaandeelhouder Walkro wil belang verkopen

Walkro in Maasmechelen, producent en verdeler van meststoffen voor de champignonteelt, heeft een uitstekend jaar 2010 achter de rug. De Belgische tak van het bedrijf, die in 1990 werd opgericht, bestaat uit een aantal vennootschappen, waaronder Walkro Handelsonderneming (+12% omzet tot 22,8 miljoen) en Walkro België (+5% tot 10 miljoen). Er hangt ook een transportbedrijf aan vast.

Wal-Kro
Opmerkelijk is dat ondanks de zeer winstgevende cijfers (zowat 2 miljoen na belastingen voor alleen al de 2 bovenstaande vennootschappen in België), de grootaandeelhouder van de Nederlandse moedermaatschappij heeft aangekondigd zijn belang in het bedrijf te willen verkopen. In het jaarverslag staat de lezen dat de evolutie van het bedrijf door de inbreng van nieuwe aandeelhouders mogelijk anders zal worden. De stichters van het bedrijf zijn de families Walgraven en van der Kroon (Wal-Kro). Operationeel worden er echter geen wijzigingen verwacht. Volgens bestuurder Freddy Hermans zijn de ontwikkelingen in 2011 vergelijkbaar met 2010.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.